Dodijeljene nagrade BAFTA: Romi dvije nagrade, još jedan kipić za Ramija Maleka

Hina
Dodijeljene nagrade BAFTA: Romi dvije nagrade, još jedan kipić za Ramija Maleka
Foto: EPA-EFE / Sa dodjele BAFTA nagrada

Netflixov film Roma dobio je u nedjelju u Londonu dvije britanske nagrade BAFTA – za najbolji film i za najboljeg redatelja, Alfonsa Cuarona.

Nagradu za najboljeg glumca u glavnoj ulozi dobio je Rami Malek za ulogu Freddieja Mercuryja u filmu Bohemian Rhapsody, a za sporednog Mahershala Ali za ulogu u Green Book.

Sa dodjele BAFTA nagrada - undefined

Foto: EPA-EFE: Rami Malek

Malek je, podsjetimo, za ovu ulogu već dobio Zlatni Globus, te nagrade AACTA, CinEuphoria, Iowa filmskog festivala, LA Online i brojne druge.

Britanka Olivia Colman dobila je nagradu za najbolju glavnu glumicu za svoju interpretaciju kraljice Anne u filmu Miljenica.

Sa dodjele BAFTA nagrada - undefined

Foto: EPA-EFE: Olivia Colman

Nagradu za najbolju sporednu glumicu dobila je Rachel Weisz, također za film Miljenica.

Svečana dodjela nagrade Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti (BAFTA) održana je u londonskome Royal Albert Hallu.

To je najcjenjeniji takav događaj izvan Sjedinjenih Američkih Država, u nizu dodjela filmskih nagrada tokom godine. Vrhunac je dodjela Oscara 24. februara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije