Darko Rundek i Ekipa predstavili novu pjesmu "Tamni jorgovan"

Radiosarajevo.ba
Darko Rundek i Ekipa predstavili novu pjesmu "Tamni jorgovan"
Darko Rundek, proslavljeni hrvatski kantautor, promovirao je danas, zajedno sa svojom kreativnom ekipom, spot i novi singl pod nazivom "Tamni jorgovan".

Jedan od najvećih umjetnika s ovih prostora odlučio je, uoči velikog koncerta u zagrebačkom Domu sportova 16. decemra, predstaviti novi singl kojis e bitno razlikuje od svega što je do sada radio sa svojim Triom.

Pjesma Tamni jorgovan nova je verzija pjesme Tigidigi Regge koja je izašla na albumu Ruke 2001. godine. Razlikuje se po jednom bitnom stihu, strukturi, a ovog puta, pjesma je upakirana u jedan sasvim novi aranžman koji joj je dao posve novo ruho.

Darko i ekipa snimili su i video spot kojeg je režirao Vedran Perčić, a u spotu su korišteni materijali s koncerta na Tašmajdanu i dokumentarne snimke Sande Hržić.

Aranžman ove snimke nastao je u suradnji s muzičarima okupljenim za turneju Apocalypso Now.

Pjesma je snimiljena u studiju DM u Zagrebu, snimatelj je bio Zvonimir Domazet, producent Marijo Domazet, a mastering je radio Dragutin Smokrović.

Autor muzike i teksta je Darko Rundek.

“Kad smo trazili kojom pjesmom otvoriti slavljenički koncert Apocalypso Now, Tamni jorgovan se nametnuo svojom radosnom srdačnošću, jer ne samo da je dobar uvod u feštu, nego sažima kreativnu i prijateljsku atmosferu u kojoj je tekla suradnja na tom projektu. Iako je jesen pa bismo po analogiji očekivali pjesmu koja se bavi tim godišnjim dobom, ja više vjerujem da je muzika izraz čežnje, a ne aktualnosti pa tako u jesen čeznemo za proljećem", istaknuo je Rundek.

Zajedno s Rundekom, ovu pjesmu su stvarali: Silvio Bočić (bubnjevi), Miro Manojlović (udaraljke); Roko Crnić (bas), Igor Pavlica (truba) i Ana Kovačić (saksofon).

Sve vijesti o turneji Apocalypso Now pratite na Facebook profilu Darko Rundek.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije