Pjesme koje bi predstavljale BiH da smo otišli na Eurosong

Radiosarajevo.ba
Pjesme koje bi predstavljale BiH da smo otišli na Eurosong
Zbog ekonomskih problema u kojima se našao BHRT, Bosna i Hercegovina ove godine neće učestvovati na takmičenju za pjesmu Eurovizije.

Međutim, na Eurovisionary.com stranici, koja se bavi takmičenjem za pjesmu Eurovizije, objavljen je tekst o tome ko bi mogao predstavljati našu zemlju ako bismo imali predstavnika u Kijevu ove godine.

Božo Vrećo, Pustinja

Božo je jedinstven pjevač koji pjeva sevdalinke, tradicionalnu vrstu muzike u BiH. On je androgeni pjevač koji ponekad nastupa kao žena, a nekada kao muškarac. Pustinja je pjesma s njegovog drugog albuma Pandora koji je objavljen prošle godine.

Amel Ćurić i Emina Jahović Sandal, Kost

Amel nije novi na muzičkoj sceni BiH. On je 2003. godine pobijedio u jednom showu realnosti, a dvije godine kasnije na još jednom. U 2006. je izdao jedini album naziva Urnebes. Emina je jedno od najvećih imena u muzičkoj industriji bivše Jugoslavije. Otkrio ju je Dino Merlin koji je napisao i pjesmu U la la koju je Emina izvela 2002. godine na takmičenju  u BiH za pjesmu predstavnicu na Eurosongu.

Elvir Laković Laka, Malokrvna

Laka je predstavljao BiH 2008. na takmičenju za Euroviziju u Beogradu gdje je završio na desetom mjestu s pjesmom Pokušaj. Malokrvna je objavljena u decembru prošle godine.

Lea Mijatović, Ti me jedini znaš

Ova tridesetogodišnjakinja danas živi u Splitu, ali vuče korijene iz BiH. Dva puta učestvovala je na takmičenju za pjesmu Eurovizije 2003. i 2005. godine. Od 2010. do 2016. bila je pjevačica u bendu Teška industrija. Prošle godine je odlučila krenuti u solo vode i pjesma Ti me jedini znaš je njen prvi singl.

Lukijan Ivanović, Između redova

Lukijan je 25-godišnjak iz Banje Luke. Postao je poznat nakon učešća u jednom showu realnosti. U novembru prošle godine je objavio prvi album Svoj sam na kojoj se nalazi pjesma Između redova.

Smatrate li da bi neka od ovih pjesama osigurala BiH plasman u finale na takmičenju za pjesmu Eurovizije 2017. da se ove godine takmičila?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije