Da li je došao kraj: Nastavak snimanja Simpsonovih pod upitnikom

Radiosarajevo.ba
Da li je došao kraj: Nastavak snimanja Simpsonovih pod upitnikom
Foto: Arhiv / The Simpsons

Snimanje poznate animirane serije "Simpsonovi" dovedeno je u pitanje zbog spajanja Disneya i Foxa, jer će poznata franšiza biti uskraćena za prihode od licenciranja. Tako bi Fox bio u situaciji da sam finansira dalje snimanje.

Posle završetka aktuelne 30. sezone, iza autora animirane serije Meta Groninga biće zapanjujuće 663 epizode. Impresivan, iako skup, podvig Foxa.

Prema pisanju Varietya, serija već nekoliko godina ostvaruje gubitke, a njeno postojanje omogućavao je novac od licenciranja.

Upravo to, budućnost ove animirane serije dovodi u pitanje, ako se uzme u obzir da je Disney spreman da preuzme Fox.

Verovatno će ugovori o licenciranju biti uređeni drugačije. Međutim, zabrinjavajuće je za fanove da Fox više neće dijeliti troškove svake epizode sa "20th Century Fox", pa će morati sam da plaća svaku epizodu bez garancije da će taj novac povratiti, kao što je to bilo godinama.

Izgleda da Fox možda neće imati drugog izbora, osim da zaustavi seriju na izvjesno vreme.

Uprkos tome, pisanje pojedinih medija navodi na to, da je moguće očekivati neku vrstu rimejka dvije sezone Simpsonovih.

Čak i ako je Fox bude primoran da zaustavi dalje snimanje, Variety  tvrdi da Disney ima mnoštvo opcija kada je riječ o mnogima omiljenim crtanim junacima, a jedan od njih je i mogućnost da serija bude nastavljena sa emitovanjem na nadolazećem striming servisu Disney+.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije