Čuvari Galaksije pisali Disneyu: Vratite nam Jamesa Gunna

Radiosarajevo.ba
Čuvari Galaksije pisali Disneyu: Vratite nam Jamesa Gunna
Digital Spy / Čuvari galaksije i njihova raja

Čuvari galaksije - glumci okupljeni u popularnoj Marvelovoj filmskoj franšizi Guardians Of The Galaxy - pozvali su šefove Disneya da vrate redatelja Jamesa Gunna.

Podsjećamo, Gunn, koji je režirao prva dva dijela, otpušten je s mjesta redatelja trećeg dijela nakon što su otkriveni njegovi kontroverzni tvitovi o silovanju i pedofiliji od prije deset godina.

Gunn je u jednom od tih tvitova napisao kako voli kad ga mali dječaci diraju po "smiješnim dijelovima", ili "najbolja stvar kad si silovan jeste poslije silovanja i onda je kao, 'kako se dobro osjećaš kad nisi silovan!'".

Gunn je, nakon što su tvitovi dospjeli u javnost, otpušten, a iz Disneya su napisali kako njegove riječi nisu nikako u skladu s vrijednostima ove kompanije.

Ipak, svi Čuvari galaksije i njihova "raja" stali su uz redatelja i izrazili nadu da će raditi s njim i na trećem dijelu popularne franšize.

Chris Pratt (Peter Quill aka Star-Lord) je na Instagramu objavio pismo podrške koje su potpisali on, Sean Gunn (Kraglin), Vin Diesel (Groot), Zoe Saldana (Gamora), Dave Bautista (Drax), Michael Rooker (Yondu Udonta), Karen Gillan (Nebula) i Bradley Cooper (Rocket).

Napisali su, između ostalog, kako ne podržavaju njegove neprikladne šale od prije mnogo godina, ali poručuju: "On je dobar čovjek."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije