Član benda Pink Floyd pozvao na bojkot Eurosonga u Izraelu

Radiosarajevo.ba
Član benda Pink Floyd pozvao na bojkot Eurosonga u Izraelu
Foto: Instagram / Roger Waters
Legendarni muzičar i član rock benda “Pink Floyd” Roger Waters pozvao je sve učesnike ovogodišnjeg Eurosonga koji će biti održan u Izraelu, da bojkotuju ovo takmičenje u znak protesta zbog ubijanja nedužnih palestinskih civila.

Waters je apelovao na takmičare da se odreknu učešća na ovogodišnjem Eurosongu kako bi iskazali nezadovoljstvo izraelskom politikom koja je prema njegovom mišljenju kriva za gnusne zločine i progon Palestinaca sa svojih vjekovnih ognjišta.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Roger Waters (@rogerwaters) on

Waters je pohvalio izjavu irskog predstavnika na Eurosongu Conana Osirisa koji je istakao kako nije siguran da li će otputovati u Izrael kako bi predstavljao svoju zemlju.

On može da pokaže solidarnost sa 189 nenaoružanih demonstranata koje su ubili izraelski snajperi samo prošle godine, uključujući 35 djece”, izjavio je Waters.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Roger Waters (@rogerwaters) on

To je izazvalo gnjev kod velikog broja izraelskih građana koji su saglasni kako bi nekadašnji član “Pink Floyda” trebao biti proglašen nepoželjnom osobom u Izraelu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije