"Breaking Bad" 10 godina kasnije: Glumci otkrili šta danas "kuhaju"

Radiosarajevo.ba
"Breaking Bad" 10 godina kasnije: Glumci otkrili šta danas "kuhaju"
Foto: Profimeda / Breaking Bad
Kada se tek pojavila, serija Breaking Bad o dilerima koji kuhaju metamfetamin postigla je neviđenu popularnost.

Prva sezona Breaking Bada krenula je s emitiranjem 20. januara 2008. godine, a na pomalo nostalgičan način, urednici posljednjeg izdanja magazina Entertainment Weekly odlučili su ga posvetiti glumačkoj postavi koja je obilježila seriju tako što su ih okupili i odradili fotosnimanje, ali i intervju.

Za sveukupno pet sezona ova akcijska kriminalistička narkoserija osvojila je mnogobrojne nagrade – šesnaest prestižnih televizijskih nagrada Emmy, osam nagrada Satelit, dva Zlatna globusa, dvije nagrade Peabody, dvije nagrade Udruženja filmskih kritičara, četiri nagrade Udruženja televizijskih kritičara, a 2013. godine ušla je u Guinnessovu knjigu rekorda kao kritičarski najbolje ocijenjena serija svih vremena.

"Bio je to najbolji scenarij koji sam ikad pročitao, ali nigdje u pilotu nije pisalo da će putovanje otići toliko daleko", izjavio je Bryan Cranston, glumac koji je dotad bio poznat po ulozi otkačenog oca Hala u seriji Malcolm u sredini.

Cranston je za ulogu Waltera Whitea osvojio ukupno četiri Emmyja, a uloga mu je dodijeljena nakon što su je odbili John Cusack i Matthew Broderick.

"To je bio najbolji scenarij kojeg sam ikada pročitao, a nigdje se ne spominje kako će krenuti put uloge ili koliko će on trajati", izjavio je Cranston.

"Priča još uvijek traje za mene", kaže Bob Odenkirk, koji je glumio advokata Saula, a koji trenutačno glumi u prequelu Breaking Bada seriji Better Call Saul, gdje se pojavljuju i neki drugi likovi iz sequela, uključujući Jonathana Banksa, odnosno Mikea Ehrmantrauta.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije