Bono Vox povodom božićnih praznika svirao za beskućnike na ulicama Dublina

Radiosarajevo.ba
Bono Vox povodom božićnih praznika svirao za beskućnike na ulicama Dublina

Frontmen irskog rok sastava U2 Bono Vox povodom božićnih praznika otpjevao je nekoliko svojih najvećih hitova za sve beskućnike na ulicama Dublina, piše Sky News.

Njemu se pridružio gitarista The Edge, koji je zajedno s Bonom pozvao ljude da doniraju novac lokalnoj humanitarnoj organizaciji za zbrinjavanje beskućnika.

Naime, novac koji je prikupljen u koferu gitare predat je humanitarnom društvu Simon Community.

Glen Hansard, osnivač rok bendaThe Frames, organizovao je ovaj događaj na Badnje veče. On je odsvirao pjesmu koja kritikuje irsku vladu zbog lošeg rješavanja problema beskućnika u Irskoj.

Nakon niza nastupa drugih irskih zvijezda, Bono i Edge su predstavljeni kao dva mladića iz sjevernog Dablina, nakon čega su s instrumentima stali pred publiku.

Prema podacima organizacije Focus Ireland, u ovoj zemlji ima gotovo 10.000 beskućnika. Učesnici kampanje kažu da, uprkos jakoj ekonomiji, nema dovoljno pristupačnih domova i da se stanarine naglo povećavaju, prenosi B92.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije