Bombaj Štampa snima novi album u Mostaru

Fena
Bombaj Štampa snima novi album u Mostaru
Facebook / Bombaj Štampa

Bosanskohercegovački pop-rock sastav Bombaj Štampa ove sedmice u Muzičkom centru Pavarotti, u Mostaru, započinje snimanje svog novog, četvrtog po redu, studijskog albuma.

S obzirom da će ovo biti prvi nosač zvuka ovog sastava nakon osam godina diskografske pauze, gitarist i osnivač Bombaj Štampe Nedim Babović kazao je kako su privatne obaveze i nedostatak vremena članova ovog sastava razlozi tolike pauze od posljednjeg studijskog albuma "Neka DJ odmah dole CJ".

"Jednostavno do sada nismo uspjeli osigurati ni vrijeme, ali ni uvjete poput ovih koje nam pruža studio Pavarotti u Mostaru, jer to je jedini način na koji naš bend može snimati album", kazao je Babović.

Dodaje kako će se na novom albumu naći između 10 i 14 pjesama.

"Sad krećemo sa snimanjem albuma koji će najvjerojatnije izaći u maju sljedeće godine, a najavni singl albuma bi trebao izaći do kraja ove godine", naveo je Babović.

Iz benda također navode kako za sljedeće ljeto već imaju nekoliko dogovorenih koncerata u BiH, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, ali i kako su u pregovorima s organizatorima Mostar Summer Fest-a, te se nadaju da će nastupiti i u Mostaru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije