Bend Propeler objavio novi spot

Radiosarajevo.ba
Bend Propeler objavio novi spot
0 / Propeler logo

Bend Propeler objavio je spot za pjesmu Zrno. To je drugi po redu spot sa albuma Delta val i nastavak je priće iz prvog spota Fabrika stereotipa. Spot je sniman na planini Bjelašnici i u kinu Kriterion u Sarajevu. Pjesma govori o tome koliko nam je malo potrebno da postignemo velike stvari, a prvi korak je odupiranje od negativnih stvari koje nas koče.

Autor muzike je Kenan Glavinić, tekst je napisao Damir Bašić, a cijeli Propeler je zadužen bio za aranžman. Pjesma je snimljena (kao i cijeli album) u studiju „Bosnaton“, a producent je bio Ammar Jažić. Gost na ovoj pjesmi kao gitarista je Mladen Tvrtković. Za kameru je zadužen bio Alen Crnogorčević, a za šminku Naida Đekić. Za scenarij, režiju i postprodukciju zadužen je bio Damir Bašić. Glumci i glumice (po redoslijedu pojavljivanja) su: Nadija Pozder, Esma Alagić, Faris Delić, Mineta Sejmenović, Adin Šahović, Ajra Tanović, Samel Ribić, Adna Ribić, Lana Osmanović, Sara Cerić, Hena Cerić, Sanela Krsmanović BistrivodaAidan Muratović.

Propeler je alternativni autorski bend koji je nastao 2008. godine u Sarajevu. Kroz bend je prošlo mnogo ljudi, a danas ga čine Haris Delić, Kenan Glavinić, Admir Osmanović i Damir Bašić.
Od 2008. pa do 2011., članovi benda su producirali radijsku emisiju "Propeler Radio Show" na „Radio 202", „Radio Federacije" i "eFM Studentskom  radiju". Krajem 2016. godine, Propeler ulazi u studio "Bosnaton" i počinje sa snimanjem prvog albuma koji postaje 2108. godine i film "Delta val", sastavljen od 8 videa za pjesme albuma. Film se snimao u Sarajevu i okolici, kao i u Kelnu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije