Amy Winehouse: Umrla pijući votku i smijući se vlastitim spotovima

Radiosarajevo.ba
Amy Winehouse: Umrla pijući votku i smijući se vlastitim spotovima
Da je među nama, Amy Winehouse bi danas proslavila 34. rođendan.

Jedna od najvećih svjetskih zvijezda umrla je 2011. godine u 27. godini života, a iza sebe je ostavila brojne hitove koji se i danas slušaju. 

Njen album Back to black najprodavaniji je album stoljeća, a donio joj je pet Grammyja i zauvijek zakovao u zvijezde. Amy je, osim po fantastičnom vokalu, nažalost bila poznata po brojnim skandalima koji su većinom bili posljedica njenog neurednog života i borbe s ovisnošću.

Njena kultna pjesma Rehab nastala je sasvim slučajno u studiju dok se ona žalila svom producentu kako je roditelji i prijatelji tjeraju da se počne liječiti od ovisnosti o alkoholu. Posljednji koncet pjevačica je održala u Beogradu, a trajao je samo 11 minuta jer ona nije bila sposobna ni pjevati ni stajati. 

Nakon što ju je publika izviždala, Amy se povukla s pozornice i prekinula europsku turneju. 

U posljednjim trenucima svog života, prema nekim izvorima, Amy je ležala u krevetu s bocom votke te gledala svoje spotove na YouTubeu i smijala se sama sebi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije