Američki glumac Jussie Smollett brutalno napadnut u Chicagu

Radiosarajevo.ba
Američki glumac Jussie Smollett brutalno napadnut u Chicagu
Foto: CNN / Jussie Smollett
Američki glumac Jussie Smollett brutalno je napadnut u Chicagu, a motiv napadača bili su njegova boja kože i seksualno opredjeljenje.

Glumac koji je 2015. u emisiji Ellen Lee DeGeneres objavio da je homoseksualac, pušten je iz bolnice nakon što mu je ukazana pomoć.

Smollett je najprije pet sati bio zaglavljen na aerodromu, o čemu je obavijestio pratioce na društvenim mrežama, i zatim je krenuo kući u kasnim večernjim časovima. Na ulici su ga zaskočila dvojica muškaraca. Pretukli su ga, polijevali ga izbjeljivačem i oko vrata mu stavili omču. 

FBI istražuje ovaj napad jer ima sve elemente ne samo zločina iz mržnje, već i unapred planiranog napada, prenosi Daily mail.

Smollettu su ranije stizale prijetnje na društvenim mrežama, a pošto je objavljivao da mu avion neće poletjeti i da će se ipak vratiti kući, moguće je da su napadači pratili njegovo kretanje.

Smollett živi u Chicagu dok snima popularnu seriju Empire za Fox, a produkcija je najavila da će pojačati obezbjeđenje na setu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije