American Horror Story objavio prvi teaser i poručio: Jessica Lange se vraća!

Radiosarajevo.ba
American Horror Story objavio prvi teaser i poručio: Jessica Lange se vraća!
PrtScr / Detalj iz teasera

FX, produkcijska kuća koja je odgovorna za genijalnu horor TV seriju American Horror Story (AHS) objavila je jezivi teaser za novu, osmu sezonu, koja nam dolazi pod nazivom Apocalypse.

A, ako ovo nije dovoljno da ugrije vaša, u horor zaljubljena srca, ovo bi moglo pomoći - Jessica Lange vraća se u osmu sezonu!

Lange, uz Sarah Paulson i Evana Petersa, definitivno je najjača karika ove sjajne serije, no povukla se iz priče na kraju pete sezone (Hotel), pa smo sezone Roanoke (šestu) i Cult (sedmu) gledali bez nje.

Uz standardnu ekipu u kojoj će biti Emma Roberts, Sarah Paulson, Evan Peters, Kathy Bates i Adina Porter, tu je ponovo i Billie Lourd, genijalna kćerka preminule glumice Carrie Fisher, koja se AHS-u pridružila u sedmoj sezoni. Uz njih, ekipi će se pridružiti i Joan Collins.

A, kada je riječ o teaseru za Apocalypse (vrijedi naglasiti da, iako su isti glumci, svaka sezona je zasebna priča, op.pr.), vidimo kratku najavu onog što možemo očekivati u sezoni koja je nazvana po kraju svijeta. 

Vidimo klasične motive AHS-a i scene koje u nama izazivaju nelagodu: komad voća u kojem su ratoborni škorpioni i fetus unutar pješčanog sata koji podsjeća na lubanju. Teaser traje 45 sekundi i počinje s prikazom fetusa, koji postaje vatra i na kraju atomski oblak u obliku gljive. Potom vidimo ženu koja nosi gas masku i liježe pored nečeg što se čini kao leš. Ubrzo se njeno lice pretvara u lobanju koja nestaju u nekoj čudnoj tečnosti, a onda je jeziva ruka povuče dole. 

Ono što znamo jeste da će osma sezona biti crossover prve sezone (Murder House) i treće (Coven), a objavljeni poster da naslutiti što će se vezati na prvu sezonu. Podsjetimo, u finalu prve sezone Vivian (Connie Britton) rađa bebu za koju se kasnije dozna da je antihrist, a dijete uzima Constance (Jessica Lange."

Kreator serije Ryan Murphy kazao je kako će ova sezona biti drugačija od svih ostalih i kako će se nešto nevjerovatno desiti u petoj epizodi. Dok čekamo početak novog AHS-a (prva epizoda bit će emitovana 12. septembra), pogledajte teaser:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije