Aleksandra Kovač otpjevala sevdalinku "Kad ja pođoh na Bembašu"

Radiosarajevo.ba
Aleksandra Kovač otpjevala sevdalinku "Kad ja pođoh na Bembašu"
Srbijanska pjevačica i kantautorica Aleksandra Kovač nedavno je otpjevala poznatu bosansku sevdalinku "Kad ja pođoh na Bembašu", posvetivši je glavnom bh. gradu.

Interpretacijom najprepoznatljivijeg muzičkog simbola grada Sarajeva, pjesme Kad ja pođoh na Bembašu, Aleksandra Kovač potvrđuje ono što je o pjevanju izrekao legendarni interpretator sevdalinki, Himzo Polovina.

"Nije dovoljno samo korektno otpjevati pjesmu. Ima tu još nešto. Treba prodrijeti u unutrašnje tkivo pjesme. Pjesma ima svoje slojeve kao majdan. A svaka, pa i najlošija pjesma ima svoju utrobu kao što je imamo vi i ja. Do te utrobe treba znati prodrijeti. Treba htjeti prodrijeti. Kad se pozabavite tom 'geologijom' ili takvom 'anatomijom', pa kad vi uđete u pjesmu i pjesma uđe u vas, pa kad takvu pjesmu ispustite prema drugima, onda će i drugi shvatiti da to nije tek pjesma radi pjesme, nego i više od toga. Dakle, pjesmu treba ‘donijeti’", kazala je Aleksandra.

Kantautorica je ovo izvođenje posvetila Sarajevu:

"Kad ja pođoh na Bembašu je jedna od najljepših bosanskih sevdalinki i ovo izvođenje posvećujem gradu Sarajevu, koji mi je uvek pružio ljubav i dobrodošlicu, i prije trideset godina, kada sam ga sa ocem Kornelijem posjećivala kao dijete, i danas, kada u njemu žive meni dragi ljudi i prijatelji", dodala je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije