Afera "Pušenje": Otkazani press ipak ponovo zakazan

Radiosarajevo.ba
Afera "Pušenje": Otkazani press ipak ponovo zakazan
Foto: BHRT / Zabranjeno pušenje

Organizatorima dočeka Nove godine na otvorenom u Mostaru trebalo je više od 24 sata da pokušaju demantovati pisanje portala StarMo o pravim razlozima naprasnog otkazivanja press-konferencije, na kojoj su se javnosti trebali obratiti glavni izvođači – Zabranjeno pušenje i grupa S.A.R.S, piše starmo.ba

Zanimljivo je da u dva kraća e-maila, pristigla iz Tima Mostar 2024, uopšte se ne spominju ključni razlozi otkazivanja press-konferencije, već organizatori tvrde da se otkazani press navodno nikada nije niti trebao dogoditi!?

Time se javnosti željelo poručiti da su mediji izmislili neku press-konferenciju, koja se nikada nije trebala dogoditi, iz samo njima poznatih razloga. 

Tvrde da se radilo o “interno” planiranoj konferenciji za medije, iako činjenice govore sasvim suprotno.

Prava istina jeste da je press-konferencija, povodom dočeka Nove godine u Mostaru, javno najavljena u Gradskoj vijećnici, 13. decembra ove godine, i uz prisustvo velikog broja novinara i medijskih ekipa, piše starmo.ba

Da se ne radi o nekoj internoj press-konferenciji, svjedoči i činjenica da je jedan od članova Tima Mostar 2024, Mustafa Alendar, na tom skupu za medije u Gradskoj vijećnici, detaljno opisao planirani tok press-konferencije, datum i mjesto održavanja. Uostalom, poslušajte i sami: 

Nakon ove objave, niko od organizatora nije dovodio u pitanje održavanje najavljene press-konferencije, a brojni mediji su objavili datum, vrijeme i mjesto njenog održavanja, te su uredno došli na zakazani termin.

Još jedan dokaz da je press bio itekako planiran, je i izjava glavnog menadžera Zabranjenog pušenja, Darija Viteza, koji je za medije u BiH kazao da je ranije planirani press otkazan, zbog – kako mu je saopšteno od strane organizatora – tehničkih razloga.

Nakon svega, ipak raduje činjenica da su organizatori najavili novi termin press-konferencije, uz učešće glavnih izvođača – Zabranjenog pušenja i ostalih muzičara.

Želimo vjerovati da je u Timu Mostar 2024 preovladao razum, a ne politikanstvo, zbog koga je uostalom i došlo do nesuglasica oko održavanja press-konferencije i nastupa Zabranjenog pušenja u Mostaru.

Da je bilo više transparentnosti, cijeli ovaj skandal se mogao izbjeći, i time spriječiti da Mostar ponovo postane regionalna top priča u negativnom smislu.

Ukoliko se Mostarci, zbog politike i javno iznesenih stavova muzičara, ne mogu dogovoriti oko proslave Nove godine, šta tek onda očekivati od puno važnijih pitanja, koja već deceniju tapkaju u mjestu?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije