Glasajte za Jovanku!

Elvis J. Kurtović
Glasajte za Jovanku!
Dobro došli u kolumnu koja ima radni naslov "Luđaci su preuzeli ludnicu", prema pjesmi grupe Fun Boy Three.

Interesantno je bilo pročitati komentare ispod klipa. Većina misli da je pjesma aktuelnija danas nego kada je objavljena prije 37 godina, jer su još luđi danas na vlasti nego tada, pri čemu neki pominju i Trumpa:

Tužna godišnjica

Kraj septembra i početak oktobra je vrijeme kada se prisjetimo tragične sudbine Aljoše Buhe i Dražena Ričla.

Ove godine su školski drugovi Dražena Ričla postavili na FB neke rijetke slike pa sam vam odabrao dvije. Na njima je Dražen onakav kakvim ga pamtimo iz srednje škole - momak s gitarom:

para_gitara.jpg - undefined

Facebook

Umro je veliki Charles Aznavour

Dok sam pripremao emisiju o njemu…

EUzičke razglednice: Charles Aznavour in memoriam

… sjetio sam se prepjeva njegove čuvene pjesme "La boheme" pa je prilažem u kolumnici u interpretaciji jedinstvenog Dragana Stojnića, posebno zbog nas koji ne znamo francuski:

Evo jedne pričice iz mog djetinjstva koje sam se iznenada sjetio slušajući "La boheme". U dijelu Titove ulice, između Predsjedništva i Robne kuće, bila je turistička agencija gdje su se mogle kupiti i karte za voz. Tu su radile neke tete i čike, mi smo nešto rezervisali, a na izlasku mama mi je rekla:

"Vidiš onaj čiko, što nam je prodao karte za voz, bio je nekada čuveni pjevač Dragan Stojnić. Eto moj sine kako pjevačka slava kratko traje... Nemoj se time baviti u životu..."

Ja sam se naravno usprotivio, rekao "da nam čiko nije prodao karte nego je samo nešto pomogao teti koja nam je prodala karte, da je čiko tu bio neki šef"

Ali, mama je samo odmahnula rukom i rekla mi da je bavljenje muzikom bezvezno, što mi je, eto, ostalo u sjećanju, pa rekoh da pribilježim...

Druženje s popularnima

Naletio sam nedavno na sliku grupe "Balkan Rock Legends" nakon koncerta u Parizu 2006. Grupi entuzijasta iz Holandije i Švedske na tim koncertima pridruživali su se i poznati solisti iz bivše domovine, a na ovoj slici vidi se i popularna Marina Perazić.

pariz_2006.jpg - undefined

Privatni album

Godina dana prije s istom grupom imali smo uspješan koncert u legendarnom amsterdamskom klubu Paradiso što je pominjano u kolumni o Vladi Divjanu.

Elvis J. Kurtović: Dipl. ing. Vladimir Divljan

Slučaj je htio da Marina i ja putujemo istim avionom na taj koncert, da nam organizatori kupe karte na susjednim sjedištima, a ona nije prestajala pričati...

Marina je pričala u autu kojim su nas dočekali, i na probama, i za vrijeme ručka i večere... Jednostavno, žena se nije gasila nijedne sekunde...

Ja sam samo šutio, uključio tzv. "autopilota" i automatski ponavljao "i to što kažeš", "ma tako ti je to", "a šta ćeš", bez da slušam šta mi sugovornik priča, jer su me tako naučile godine korištenja "autopilot moda".

Trenutak osvete dočekao sam na samom koncertu! Marina je nastupala poslije mene, a ja sam je trebao najaviti.

Neviđeno sam je nahvalio, nabrojao njene najveće hitove i, dok je orkestar svirao "tuš", oduševljenoj publici saopštio:

"Večeras je s nama Marina Perazić - zvijezda koja se ne gasi!"

Tajna uspjeha disfunkcionalne porodice

U jednoj staroj kolumni priložio sam vam link za "idealnu epizodu Bundyjevih".

Elvisov eksperiment: Pola sata smijanja!

Usput sam malo proučavao njihov uspjeh i dugovječnost. Primijećeno je da se publici nešto jako dopadalo kod Bundyjevih.

Naime, koliko god ukućani vrijeđali jedni druge iz epizode u epizodu, ako bi se pojavila neka spoljašnja opasnost, Bundyjevi bi stali jedni uz druge i prema "agresoru" se ponašali jedinstveno i složno! To je publika jako cijenila kod ove, u principu "disfunkcionalne" porodice.

Nema šale sa Bundyjevima! (ma koliko to smiješno zvučalo)

Evo ih složnih i 17 godina nakon završetka serije "Married... with Children" (Bračne vode), okupili su se da proslave postavljanje zvijezde u čast Katey Sagal na Hollywood Walk of Fame.

bandijevi.jpg - undefined

Facebook

Konačni naslov

Zaključak je da ipak neće ostati radni naslov kolumne "Luđaci su preuzelu ludnicu" jer je to više neka konstatacija. Idemo sa savjetom u naslov!

Nisam se miješao u protekle izbore u BH, niti u svojoj kolumni predlagao za koga da glasate, a mogao sam lijepih para zaraditi...

No, za naše zemljake u dalekoj Kaliforniji imam jedan "tip" (što bi oni rekli ) za izbore u novembru.

Glasajte za Jovanku!

jovanka.jpg - undefined

Twitter

Nekad su bila takva vremena i odnosi u porodici na vlasti, pa se nije moglo glasati za Jovanku. Zato, dragi zemljaci, ako imate prilike - sada glasajte za Jovanku!

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" ne odražavaju nužno stavove  i mišljenja redakcije portala Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije