Takmičenje Crnogoraca u ležanju

Elvis J. Kurtović
Takmičenje Crnogoraca u ležanju
FK Željezničar / fanshop.ba/
Kad dođe ljeto uvijek se sjetim davne provale jedne jaranice koja je na pitanje: "Gdje ćeš na more?" odgovorila da ne zna i da to za nju i nije bitno.

"Gdje ću na more ? Baš me briga...para imam, j...ti se znam...!
Gdje god da odem bit će mi lijepo..."

Ah... nismo svi njene sreće u životu, posebno kad je ovo prvo u pitanju... U okviru naše stare dobre rubrike Elvisova škola samopomoći nastavićemo, kao i prošle godine, zajedno gledati šta trenutno radi moja omiljena web kamerica:

Dubrovnik - Plaža Banje, live kamera

Što li je lajkala?

Nevjerovatan uspjeh! Četiri bivše koke su mi lajkale prošlu kolumnu, uključujući i jednu koja neće da čuje za mene i zadnji put mi je spustila slušalicu dok smo pričali na telefon... Što li je ona lajkala moju kolumnicu kad tvrdi da me "ne može očima"?

Zašto je stari, sijedi navijač sretan?

Hmmm...?
MOŽDA NAVIJA ZA ŽELJU ?

Kad smo već kod Želje, u Željinom fun shopu ima robe za sve uzraste navijača.Izdvojio sam cuclu, flašicu, siperak i grudnjak:

fanshop.ba/ - undefined
fanshop.ba/ - undefined
fanshop.ba/ - undefined
Kad smo već (još uvijek) kod Želje, izbaci mi FB šta sam prije 3 godine objavio. Dopalo mi se upozorenje trenera Željezničara pred evropsku utakmicu protiv Lovćena "Crnogorci sigurno neće ležatI!".

Tih godina su bila popularna takmičenja Crnogoraca u izležavanju, neka vrsta turističke atrakcije poput izbora za "baću godine" u Čapljini. (Baćo je onaj koji najbolje živi a najmanje radi!). I o tome sam pisao, a vi niste čitali. no ljeto je vrijeme popravnih ispita:

Bašlijanje, baćo, Elvisov kolač sa šljivama

I kad su na takmičenju u izležavanju intervjuisali pobjednika, koji je skoro dva dana uspio da ne ustane, ispostavilo se da je on vrlo vrijedan momak !

Završio je fakultet, trenutno je nezaposlen tako da mu je tih 200 Eu nagrade dobro došlo. U razgovoru nakon takmičenja rekao je da su današnji poslodavci tako loši prema mladim radnicima da se on, kao ponosni Crnogorac, nije ni na jednom poslu zadržao duže od 3 mjeseca, i da je iz protesta protiv tamošnjeg kapitalizma odlučio da se prijavi na takmičenje u izležavanju.

Vidjećemo kako će biti ove godine, prošle se dogodila senzacija i prvi put je stranac pobijedio!

Hercegovac iz Bileće...

Inače - ja zadnjih godinu dana ležeći pišem ovu kolumnu!
Od kako sam nabavio mali laptop pišem u krevetu, pa su i kolumne sada malo ležernije...
Posebno ljeti,jer sam čuo da klima uređaji nisu zdravi. pa se od vrućine branim - ležanjem!

E sad ima li slabija cirkulacija zbog ležanja veze sa "mozgovnom komponentom kolumnice" to je drugo pitanje... Možda sam se, kao i moj stari, prerano opustio...

Kada bih staru pitao kako on ne može da skonta najobičniji film ( dovoljno je da glavna junakinja promjeni frizuru pa da on pita:" Ko je ova?") ona bi protumačila:"Sine moj, on neće više da koristi mozak, prerano se opustio..."

Treba znati koristiti mozak, i onda se izvučete iz neprijatne situacije poput bivšega američkog predsjednika Clintona koji je pametno sročio izjavu kada su ga pritisnuli da se izjasni.

Ona je glasila:"Ja nisam imao sex sa Monicom Lewinsky!". Neko drugi bi se spetljao, ali on je razmišljao i fino složio izjavu !On stvarno nije imao sex sa Monicom, a šta je ona imala sa njim, dali je Monica progutala dokazni materijal...itd...to su pitanja za nju, a ne za njega...

Sarajevski astronomi u novoj akciji

U jednoj svojoj kolumni divio sam se fotografijama koje su napravili naši mladi astronomi: Divlje jagode, Disciplina kičme, Elvis J. Kurtović

Tu se nalazi link na njihovu web stranicu gdje je najnovija vijest da su pokrenuli akciju za kupovinu nove CCD kamere.

Ako ste u mogućnosti pročitajte tekst "Crowdfunding kampanja za kupovinu CCD kamere za astronomiju" i pridružite se akciji.Par kliktaja mišem, desetak maraka po desetak maraka i eto kamere !

Nadajmo se da će naši astronomi kupiti novu kameru, a mi se vratimo meni omiljenim web-kamericama, naprednijim od one sa početka kolumnice.

Evo jedne izvanredne - rotira se, ima HD , ako mišem idete "naprijed" u klip pokazuje šta je snimala prije pola sata, sat itd...U dnu slike imate temperaturu, temperaturu mora:

Hvar, Croatia - LIVE 24/7 WebCam

Eto to je bila moja današnje kolumna, inspirisana slikom sa naslovnice koja nije zavarala Željovce...Pa su pobijedili Lovćen !

Pozdravio bih sve kojima se kolumna dopala, a onima kojima se nije dopala...šaljem jednu lijepu sliku :

fanshop.ba/ - undefined

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije