Reinkarnacija Briana Jonesa

Elvis J. Kurtović
Reinkarnacija Briana Jonesa
Pojavio se novi trend među jutjuberima. O tome ćemo u današnjem izdanju moju kolumnice koja nije nešto filozofska pa se trudim bar pratiti nove trendove, da budem vaš Elvis - trendsetter!

A nije filozofska - jer nisam dobar filozof i moje misli nisu nešto duboke. Kad apostrofiramo moju sintezu, analizu, premise i konkluzije... pojmovno spoznajemo da je Grunf iz Alana Forda za mene - Aristotel!

Prije nekoliko sedmica u kolumni sam primijetio da pjesma Dead in the water, čim se pojavila, odmah je dobila veliki broj cover verzija na youtubeu.

Neki od jutjubera su toliko požurili da je među prvima otpjevaju pa "fulaju tekst" (jedan mali umjesto "in the water" pjeva "on the water" - vjerovatno pod utjecajem Deep purplea), a ova mala jutjuberka pjeva "wind" umjesto "rain":

Neki jutjuberi su uradili nešto što prije nisam vidio pa bih htio s vama to podijeliti.

Očigledno nezadovoljni tretmanom pjesme od sâmog autora (nema je na albumu, osim na "deluxe" verziji, snimljena je uplugged uživo više kao neki demo snimak...) odlučili da nam pokažu kako bi to "rokalo" da "opali cijeli band".

Opasni su jutjuberi igrači!

(Kad smo već kod jutjubera, mali A. iz moje kolumne neki dan je moju jaranicu S. pitao: "Mama, a koje ti kanale pratiš?")

Pojavljuju se već uspješni albumi na kojima su se kompozitor i pjevač upoznali preko Youtubea!

Naime, autori i producenti ne moraju više hodati po koncertima nižerazrednih grupa tražeći pjevača. Oni sada slušaju jutjubere i koji im se svidi - ponude mu saradnju!

Reinkarnacija Briana Jonesa

Mnogi misle da je Elvis Presley još živ, da je pravi Paul McCartney mrtav, a vaš kolumnista prati dešavanja oko Michael Jacksona.

Kolumna: Michael Jackson, režiser

Evo, već duže vrijeme imam neki osjećaj da je pjevač Esad Plavi reinkarnacija Briana Jonesa.

brian_jones.jpg - undefined

Printscreen

esad_plavi.jpg - undefined

Printscreen

Mislio sam čak i da odem na nastup tog pjevača i - ukoliko sa ispostavi da pjeva verziju Paint it Black od svog kolege Dragana Kojića Kebe (ukucaj u Youtube "keba u crno obojeno") - to je to!

No, pojavom wikipedije vaš trendsetter je siguran u to i bez Kebine pjesme. Pogledajte dragi čitatelji: Esad Plavi je rođen na isti dan kada je Brian Jones preminuo!

datum_esad_plavi.jpg - undefined

Printscreen

Trendsetter koji je godinama slušao pjesme Vere Matović unatrag i u njima pronalazio prikrivene subliminalne i sotonističke poruke, o čemu je bilo riječi u kolumni koja se zvala Šejtan rules!...

Kolumna: Šejtan rules!

... našao je nešto vezano za datum svog rođenja.

Naime, nisu svi ljudi jaki poput Miles Davisa koji se uspio sâm izliječiti od ovisnosti o heroinu.

Otišao je u vikendicu svog oca i rekao mu: "Ja odoh gore, zaključat ću se u sobu i iz nje ću izaći, ili izliječen, ili mrtav. Ti ne ulazi. Dođi samo ako dugo ništa ne čuješ!"

Otac (stomatolog) je nekoliko dana s gornjeg sprata vikendice slušao krike, udaranje svog sina glavom o zid...

I jednog jutra Miles je sišao, zagrlio svog uplakanog oca i rekao mu: "Oče, ja sam izliječen!"

Brian Jones nije bio takav.

Nije se uspio izboriti s ovisnošću, tonuo je sve niže i na kraju su ga izbacili iz The Rolling Stonesa, grupe koju je on osnovao, odabrao članove, dao joj ime...

Dok sam za potrebe svoje kolumnice falsifikovao datum rođenja Esada Plavog da dokažem kako je on reinkarnacija Briana Jonesa uočio sam da su i Esad i Brian rođeni krajem februara (22./28.)...

... i da se vaš trendsetter s datumom svog rođenja uspio ubaciti u "uski prostor između njih dvojice".

Tako da "horoskopski" mogu da razumijem kako je došlo do toga da, mjesec dana nakon što je izbačena iz grupe, emotivna i preosjetljiva ribica bude pronađena mrtva u bazenu.

Dead in the Water...

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" ne odražavaju nužno stavove i mišljenja redakcije portala Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije