Nova sezona sapunice

Elvis J. Kurtović
Nova sezona sapunice
Nakon mog godišnjeg odmora (zasluženog? hm...) ulazimo u novu sezonu naše sapunice gdje na početku, kao i obično, obećamo jedni drugima da ćemo pisati (ah, te ljetne ljubavi!).

Autor ove kolumne u prošlosti je želio pomoći čitateljstvu svojim savjetima, pa na početku "nove sezone sapunice" provjerimo šta bi se desilo da ste slušali moje savjete.

U kolumni od prije četiri godine koja je vjerovatno bila autobiografskog karaktera jer se zvala Zlopamtilo...

Elvis J. Kurtović: Zlopamtilo

... savjetovao sam vam šta da uradite po pitanju tzv. kriptovaluta. Oprezni investitor tuđeg novca Elvis zaključio je da smo, čim se toliko piše o bitcoinu - zakasnili da "zaradimo na njemu", odnosno kako bi trebalo kupovati neke novije  kriptovalute kao što je npr. quark! Tu se može zaraditi!

Pogledah kako se kretala vrijednost bitcoina i quarka i skontah da bi, onaj ko me nije poslušao i kupio bitcoine, danas imao 3-4 puta više novca nego tada. A onaj ko me poslušao i kupio te quarkove - skoro sve bi izgubio!

Znači, manimo se savjetovanja i pređimo na:

Humanitarni rad

Kao i mnogi današnji celebrityji i ja se hvalim svojim humanitarnim radom, koji je kod mene minimalan, što je i logično, jer sam "Celebrity fildžan liga". Učestvovao sam u ovoj akciji sa svojim uglednim kolegama na čelu s Halidom...

Brojni umjetnici podržali kampanju za socijalno uključivanje u BiH

... i naučio jednu novu riječ - inkluzija. Nisam neki pjevač pa su me stavili da recitujem. Šmrc, šmrc...

Grozna omladina

Omladina je zaista grozna, nisu ništa bolji od nas koji smo u svoje vrijeme bili grozni...

Sprdaju se na račun starijih, pa mi jedan neki dan reče: "Moja baba živi u sudijskoj nadoknadi!"

Ima preko 90, preciznije 92 godine. Kao 90 bi trebao biti "kraj utakmice", pa baba sada, po njemu, živi "u sudijskoj nadoknadi"!?

Slično sam i ja svojoj bolesnoj staroj majci – koja je govorila "ko će vama kuhati, prati, peglati... kad ja umrem?" – znao reći : "Ništa se ti ne brini, sve ćemo mi to sami naučiti, tvoje je samo da umreš!?"

Bio sam grozan, ali bilo je gorih. Tako je jedan pajdo s rajom kartao, kad ga prekinuše: "Idi kući, eno ti se majka uneredila!"

On nevoljno prekinu kartanje, ode do kuće, izgura kolica s nepokretnom i gluhonijemom majkom u dvorište, krenu šmrkom da je pere, i onako za sebe, poče kukati: "Joj, umri više... Kad ćeš jednom već umrijeti?"

No neko od komšija ga je čuo i s prozora upozorio:

"A kako će ti umrijeti kad je svaki dan čeličiš!"

Omladina je grozna...

Izađe neki dan vijest kako će se graditi brza cesta od Zenice kroz Lašvansku dolinu, a prvi komentar je bio: "Ura! Sad će se još brže završavati fakultet u Travniku!"

Ali, nije lako omladini...

Nekada mi bude žao što na onima izborima za Miss nikad ne izaberu najljepšu. Kamere rijetko uhvate tužne okice one najljepše (koju nisu izabrali) da zajedno podijelimo tugu što nepravda vlada svijetom!

Samo slikaju novu missicu i njene pratilje. Ne znam jeste li primijetili da na tim izborima onoj najljepšoj ne daju ni da bude prva ili druga pratilja, jer bi onda stala uz Miss koju su oni odabrali, pa je bolje da je nema nekako...

Neka se omladina navikava na nepravdu...

I tako, omladina k'o omladina. Navikava se na nepravdu, šali, sprda i gleda kako da joj bude lijepo:

A ja ulazim u novu sezonu svoje kolumnice-sapunice.

Već više godina prijetim da mi je "ovo zadnja sezona"...  Ali, u glavu mi dolaze sve luđe ideje za moju sapunicu, pojavljuju mi se izgubljeni rođaci kao da sam Blake Carrington, bivše žene me proganjaju zbog neplaćanja alimentacije... pa nastavljam sa pisanjem!

Znači: "Nadajmo se neće još dugo biti pisanja kolumnice, a vježbajmo i spremajmo se kao da ćemo kolumnicu pisati i... u sudijskog nadoknadi."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije