Posao za 300 radnika: Zvizdić otvorio novi pogon firme 'Olip Bosna'

Radiosarajevo.ba
Posao za 300 radnika: Zvizdić otvorio novi pogon firme 'Olip Bosna'
Foto: Anadolija / Denis Zvizdić
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić danas je na svečanosti u Donjem Vakufu pustio u rad novi proizvodni pogon preduzeća 'Olip Bosna' koji će se baviti proizvodnjom visokokvalitetne obuće.

Obraćajući se prisutnima, predsjedavajući Zvizdić je pohvalio investiciju u koju je uloženo oko 1,6 miliona KM i koja će odmah otvoriti novih 300 radnih mjesta, a zajedno s kooperantima zapošljavati 2.400 osoba.

On je naglasio da ključna poruka današnjeg skupa, treba da bude "izvozimo domaće", što će značajno unaprijediti našu privredu.

Rekao je da nam u periodu rada ovog Vijeća ministara BiH kontinuirano raste izvoz i prerađivačka industrija i da je neophodno da nam fokus interesa i prioriteti budu rast, razvoj i sigurnost, a ne predizborne svađe i svakodnevna prepucavanja.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao na današnjem otvaranju novog pogona da se potvrđuje rast zapošljavanja u BiH i da ga raduje činjenica da će do završetka ovog proizvodnog ciklusa posao u proizvodnim halama na površini od 3.860 kvadratnih metara naći mnogi novi zaposlenici.

Inače, kompanija 'Olip Bosna' privukla je pažnju bh. javnosti krajem prošle godine kada su se radnici požalili medijima da trpe svakodnevni teror.

Radnici preduzeća Olip Bosna: Uprava vrši mobing nad nama

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije