Za djecu organizirani besplatni sportski i medicinski pregledi

Radiosarajevo.ba
Za djecu organizirani besplatni sportski i medicinski pregledi
Za djecu uzrasta od 6 do 12 godina organizirani su besplatni sportski i medicinski pregledi.

Besplatni pregledi organiziralo je Merkur osiguranje u saradnji sa kompanijom Mercur Lifestyle Recreativ iz Graza u četiri bosanskohercegovačka grada u kojima ovo osiguranje ima svoje podružnice - u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru i Tuzli.

"Djeca su se prijavljivala putem naše internet stranice ili telefona, odnosno njihovi roditelji. Pregled traje otprilike 30 minuta i daje roditeljima potpuni uvid u motoričke sposobnosti djeteta, njegovu tjelesnu masu. Roditelji će dobiti i savjete koji sport ili koja disciplina bi bila za dijete pogodna u smislu njegovog razvoja. Ako se radi o pretilosti djece, roditelji dobijaju upute i o tome na koji način bi se mogla ostvariti dijeta koja bi djetetu pomogla u njegovom razvoju", naveo je za Radiosarajevo.ba Enes Sadović, direktor prodaje i marketinga u Merkur osiguranju.

Merkur osiguranje organiziralo je ovaj program zbog svog novog koncepta i mota "Danas za vaše sutra", a koji vodi prevenciji i zdravom načinu življenja radije nego oporavku od neke bolesti.

"Mi svi skupa želimo da podignemo nivo svijesti o prevenciji zdravlja kao ovaj, koji je najbolji način da se ljudi zaštite, mnogo bolje nego sama polica osiguranja. A polica osiguranja im na ovaj način omogućava pristup raznim bonusima i novitetima koje Merkur osiguranje priprema u ovom narednom periodu za sve korisnike životnih osiguranja u formi jednog Fit for Life Royalty Card-a koji će omogućavati ljudima da koriste razne bonitete i prije nego im se nešto loše desi, a sve u formi zdravog življenja ili prevencije i životnog stila koji vode ka zdravom življenju", rekao je Sadović za naš portal.

Djeca će, uz konkretnu preporuku njihovim roditeljima, dobiti i simboličan poklon.

Akcija traje u popodnevnim satima svaki dan od ponedjeljka, a potražnja za ovim pregledima je bila velika, a dat će sliku u kakvom stanju se nalaze djeca ovog uzrasta za šta vjeruju da će ponukati roditelje i djecu da krenu pravcem koje zagovara Merkur osiguranje - promjena životnog stila.

"Voljeli bi da se vratimo praksi mog vremena kada smo djeci utjerivali vani s mrakom, a ne da ih se sada ne može istjerati iz kuće", šaljivo komentira Sadović.

Na preglede je prijavljeno oko 120 djece koje pregledaju ljekari fizijatari, specijaliste za sportsku medicinu koji su prošli pripremu za ove preglede sa ljekarima iz Graza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije