Vijetnam želi Vampire iz BiH

Radiosarajevo.ba
Vijetnam želi Vampire iz BiH
PrtScr / Delegacija iz Vijetnama u Bratuncu

Predstavnici privredne delegacije Vijetnama obišli su Tehnički remont Bratunac, gdje je dogovorena poslovna saradnja u oblasti namjenske industrije.

“Sapa Thale Group” jedna je od vodećih investicijsko-razvojnih korporacija u svijetu, koja ulaže u oblast financija i u razvoj visokih tehnologija, infrastrukture i energetike.

Posjeta Tehničkom remontu u Bratuncu organizirana je radi uspostavljanja saradnje kroz zajednička ulaganja ove dvije kompanije, piše Bljesak.info.

Predstavnici delegacije iz Vijetnama obišli su pogon za proizvodnju višenamjenskog vozila “Despot”, projekt proizvodnje streljiva pod nazivom “Drina” te pogon za proizvodnju pištolja “Vampir”.

Tehnički remont Bratunac nakon privatizacije 2014. godine stalno zapošljava nove radnike i bilježi konstantan rast. Srednjoškolcima iz Bratunca nude besplatnu obuku, nakon čega i zaposlenje. Tehnički remont Bratunac trenutno zapošljava oko 200 radnika i posluje na nekoliko kontinenata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije