Uspješno okončana prva eko akcija na Prokoškom jezeru

Promotivni tekst
Uspješno okončana prva eko akcija na Prokoškom jezeru
Voda i obala Prokoškog jezera očišćene su u sklopu eko akcije „Voda je život-neka bude čista“ koju sponzoriše Sparkasse Bank dd BiH, a realizuje ronilački klub „Bosna“.

U akciji čišćenja volonterski je učestovao i značajan broj uposlenika banke koji su svojim primjerom ukazali na važnost očuvanja životne sredine.

„Voda je život-neka bude čista“ je velika eko akcija koju smo podržali i finansijskim sredstvima, ali i volonterskim radom naših uposlenika. Smatramo da je važno stalno naglašavati potrebu očuvanja prirodnih ljepota u našoj zemlji. Kao i u poslu, tako i u
ovom slučaju vjerujemo da se treba voditi sopstvenim primjerom, pa je tako i naša banka odlučila da pokaže učešćem u ovoj akciji, dajući primjer drugima šta sve možemo uraditi na poboljšanju stanja u lokalnim zajednicama u BiH“, izjavili su iz Direkcije za
marketing, komunikacije i kvalitet usluge Sparkasse Bank.

Podsjećajući da akcija „Voda je život-neka bude čista“ ističe važnost očuvanja čistih jezerskih voda i obala, Hrvoje Gavrančić, predsjednik ronilačkog kluba „Bosna“.

„Moram priznati da sam vrlo zadovoljan. Uposlenici Sparkasse su srčano učestvovali i lijepo je vidjeti da u našoj zemlji postoje kompanije koje ne samo da pomažu ovakve akcije, nego imaju i uposlenike koji su spremni i dodatno doprinijeti svojim radom. Ova akcija je za sve nas u BiH i drago mi je da je Sparkasse banka to prepoznala“, prokomentarisao je Gavrančić.

„Iskreno čini me ponosnom kada banka finansijski podrži ovakve projekte, a kada vam se još uz to ukaže prilika da i sami doprinesete i uključite se onda se taj ponos multiplicira Važno je da svako od nas, koliko može utiče na očuvanje okoline. Pored toga, ovakve akcije su i prilike za dodatno druženje sa radnim kolegama, tako da je zadovoljstvo zbog učešća u eko akciji još i veće“, govorila je o utiscima nakon prve akcije uposlenica Sparkasse banke, Sabira Hebibović.

Naredne eko akcije će se realizovati na jezeru Modrac, Šićkom kopu kod Tuzle te dužinom korita rijeke Bosne.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije