U najatraktivnijem dijelu Travnika gradi se luksuzan hotel

Radiosarajevo.ba
U najatraktivnijem dijelu Travnika gradi se luksuzan hotel

Travnik će uskoro dobiti reprezentativan hotel u najatraktivnijem turističkom dijelu grada, potvrdio je za portal Novum.ba Nermin Bajrić, vlasnik firme “Bajrić BN”.

Novi hotel neophodan je Travniku, jer ovaj grad svake godine posjećuje sve više turista.

Hotel će se nalaziti u ulici Varoš, pored jedinstvene srednjovjekovne tvrđave Stari grad, koju svakodnevno pohode brojni posjetitelji.

travnik-hotel-bajric-izgradnja2.jpg - undefined

Bajrić: Potreba za hotelom u Travniku Foto: Novum.ba

“S obzirom na to da Travnik posjećuje sve više turista, uvidjeli smo određenu potrebu za postojanjem jednog modernog hotela koji bi zadovoljio potrebu domaćih i stranih turista“, kazao je Bajrić.

Dodao je da će hotel pored smještajnog kapaciteta od 40 luksuzno opremljenih soba, ponuditi brojne moderne sadržaje, od poslovnog dijela – restorana, kafeterije, slastičarne do odličnog garažnog rješenja.

Novi travnički hotel vanjskim izgledom neće narušavati ambijent Varoške ulice, ali će unutrašnjost odisati savremenim i luksuznim izgledom i modernim sadržajima, a za to se pobrinuo travnički arhitekta Alija Gafić, koji će ujedno vršiti nadzor tokom izvođenja radova .

Na pitanje kada će hotel otvoriti svoja vrata za goste, Bajrić odgovara da ako budu svi predviđeni radovi tekli po planu, naredne godine u ovo doba hotel će primiti svoje prve goste.

Firma Bajrić BN d.o.o. osnovana je 2001. godine u Travniku i bavi se izvođenjem građevinskih radova “od temelja – do krova”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije