Tuzla: Međunarodni festival rakije okupit će 40 izlagača

Fena
Tuzla: Međunarodni festival rakije okupit će 40 izlagača
Prvi međunarodni festival rakija Tuzla 2017, koji će okupiti oko 40 izlagača održat će se predstojećeg vikenda u tom gradu.

Organizatori festivala su Kantonalna privredna komora Tuzla i Boutique Destilery Nadarević.

Festival je osmišljen kao skup najznačajnijih regionalnih proizvođača rakija i jakih alkoholnih pića, a očekuju se  izlagači s područja cijele BiH, te iz Leskovca, Inđije, Zaječara, Vodica, Zagreba, i Virovitice.

Predsjednik Kantonalne privredne komore TK Nedret Kikanović izjavio je da je cilj tog festivala da se  promoviše proizvodnja i  destilacija  proizvoda na području TK i regije,  prije svega što je ta regija, kako je rekao,  poznata kao voćarski kraj s  kvalitetnim proizvodima.

"Imamo i dobre podatke o izvozu  destilata i ponukani tim, odlučili smo da napravimo prvi međunarodni festival rakija", kazao je Kikanović.

Istaknuo je da će na festivalu izlagati više od 20 destilarija, a predstavit će se 12 izlagača u gastro ponudi, ocijenivši da je to značajan uspjeh za prvi festival.

Navodi i da se pokazao se veliki interes ugostitelja i hotelijera za taj festival.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije