Treći Erste Investor's Breakfast u Sarajevu: BiH ima perspektive

Promotivni tekst
Treći Erste Investor's Breakfast u Sarajevu: BiH ima perspektive
FOTO: Erste i Sparkasse / Erste Investors' breakfast

Teme ovogodišnje stručne konferencije pod nazivom „Erste Investors' breakfast“ u organizaciji Erste i Sparkasse grupacije, bile su tržište kapitala, ali i perspektive koje BiH ima, a koje joj omogućuju da ide u korak sa trendovima u bankarstvu.

Već treću godinu zaredom, ova stručna konferencija okuplja analitičare i eksperte ove bankarske grupacije, ali i predstavnike bh. finansijskog sektora i Međunarodnog monetarnog fonda, koji razmjenjuju svoja iskustva i viđenja aktuelnih trendova u finansijskom sektoru, na globalnom i regionalnom nivou, sa posebnim osvrtom na BiH.

Ovogodišnji „Erste Investor's Breakfast“ je otvorio Nedim Alihodžić, član Uprave Sparkasse Bank BiH, nakon koga su svoja izlaganja imali dr Belma Čolaković, vodeći ekonomista pri Centralnoj banci BiH i Ivan Ileković, specijalista za kriptovalute iz Refinitiva.

Rad panela, u kojem su učestovali i Francisco Parodi, rezidentni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u BiH, i Miroslav Kutle, direktor Udruženja banaka BiH, moderirao je Milan Deskar Škrbić, makroekonomski analitičar iz Erste&Steiermaerkische Bank Hrvatska.

Prema Nedimu Alihodžiću, članu Uprave Sparkasse Bank BiH, Bosna i Hercegovina i želi, ali i mora, pratiti nove trendove u finansijskom sektoru.

„Alternativni izvori finansiranja, institucionalna podrška, i razvoj ovog sektora su teme koje su velike važnosti za sve okupljene“, kazao je Alihodžić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije