Todorić poručio Plenkoviću: Bili ste ili naivni ili prevareni

Fena
Todorić poručio Plenkoviću: Bili ste ili naivni ili prevareni
Ivica Todorić poručio je u srijedu hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću kako je, ako nije znao za sastanke Ante Ramljaka s predstavnicima fonda Knighthead prije donošenja 'Lex Agrokor', bio ili naivan ili prevaren.

Utvrdio je da je za to znala potpredsjednica Vlade Martina Dalić.

"Ako vi niste znali za sastanke Ramljaka s predstavnicima fonda Knighthead prije donošenja neustavnog Lex Agrokor, onda ste bili ili naivni ili prevareni. Ramljak je taj isti fond doveo u šibenski TLM, a njihov konsultant savjetnik mu je u Agrokoru, znaju se i poslovno sarađuju već godinama. U svakom slučaju to je znala Vaša potpredsjednica koja je, uz svoje partnere iz Ramljakovog kruga, taj isti Lex i pisala. Uostalom, to je potvrdio i sam gospodin Ramljak gostujući u jednoj emisiji RTL-a u kojoj je jasno naglasio vremenski okvir prije donošenja Lex rekavši 'kad smo pisali zakon'", piše Todorić na svome blogu u novoj objavi.

Tvrdi da je Ramljak, u saradnji s Martinom Dalić intenzivno komunicirao i prije donošenja Lexa, s nekim ljudima iz samog Agrokora i postavlja pitanje u kojem svojstvu je to činio.

"Provjerite pritom i ulogu advokata Tina Doličkog, doći ćete do zanimljivih saznanja", poručuje Todorić hrvatskom premijeru.

"Te činjenice jesu dramatične, suprotno od onoga što ste rekli u Vašoj zadnjoj izjavi. Dramatične su jer ukazuju na smišljeni plan otimanja privatne imovine u kojem ste i lično učestvovali donošenjem Lex", piše Todorić.

Premijer Plenković u srijedu je, na pitanje novinara je li znao da se Ramljak sastao s predstavnicima Knightheada prije nego je imenovan povjerenikom, rekao da ne zna.

Napomenuo je i da to nije tako dramatično te da niko od strane Vlada ne bi činio bilo što što bi moglo pridonijeti panici na finansijskim tržištima.

Todorić je ranije u više navrata optužio vanrednog povjerenika za Agrokor Antu Ramljaka da je pogodovao ulasku Knighthead fonda u Agrokor.

Knighthead Capital fond vlasnik je dijela Agrokorovih obveznica, a predstavnik tog fonda je i u privremenom vijeću povjerilaca, gdje zastupa interese vlasnika obveznica.

Hrvatski mediji navode kako se radi o relativno malom fondu koji upravlja imovinom vrijednom 3,5 milijarde dolara, ima 25 zaposlenih i svega osam klijenata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije