Teta Violeta uskoro na policama austrijskog Spara

Radiosarajevo.ba
Teta Violeta uskoro na policama austrijskog Spara
/ Petar Ćorluka i Martin Pammer
Kompanija Violeta iz Gruda ostvarila je novu poslovnu pobjedu.

Austrijski Spar i Violeta postigli dogovor kojim će na policama Spara početkom aprila biti plasirani Violetini proizvodi, čime je Violeta postala prvi brend s ovih područja u neprehrambenoj kategoriji na austrijskom tržištu.

Austrijski ambasador Martin Pammer nedavno je posjetio ovu kompaniju, gdje je uz predsjednika Uprave Violete Petra Ćorluku obišao novu tvornicu, upoznao se s načinom proizvodnje i testiranja dječjih pelena, tekućih deterdženata i omekšivača. Tom se prilikom i sam uvjerio u vrhunski standard njihovog poslovanja i proizvodnje, a jedna od tema razgovora bila je i suradnja austrijskog Spara s Violetom.

Nakon svega, Pammer je istaknuo kako je izuzetno pozitivno iznenađen svime što je vidio u tvornici, smatra da je to veliki doprinos bosanskohercegovačkom društvu, te kako je sad najbitnije stvoriti pozitivnu sliku o Bosni i Hercegovini općenito, o proizvodima koji se u njoj proizvode te je dodao da će to biti prioritetna zadaća njegovog mandata.

Violeta je na tržištu Europske unije prisutna već duži niz godina, u Hrvatskoj imaju i proizvodnju, dok je u Sloveniji distribucija. Na suradnju s hrvatskim i slovenskim Sparom su izuzetno ponosni jer je to zasigurno pozitivno utjecalo na početak suradnje s austrijskim Sparom.

Kako je istaknuo g. Ćorluka, to je velik izazov ali i obaveza jer je konkurencija velika, potrošači su zahtjevniji, ali smatra kako su sve kriterije zadovoljili kako na bh. tržištu gdje imaju najveće udjele tako i na europskom tržištu gdje se još probijaju. Međutim nadaju se dobrim rezultatima. U planu je i intenzivno širenje na ostale zemlje regije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije