Telenor prodaje kompanije u Crnoj Gori, Srbiji i Bugarskoj

Radiosarajevo.ba
Telenor prodaje kompanije u Crnoj Gori, Srbiji i Bugarskoj
Kompanija Telenor namjerava prodati svoje kompanije u Crnoj Gori, Srbiji i Bugarskoj za dvije milijarde eura a najizvjesniji kupac je američki investicioni fond KKR.

To nezvanično saznaje Mergemarket iz tri izvora, a iz kompanije nisu htjeli da komentarišu te navode.

Bugarski portal Capital.bg je takođe pokušao da dobije potvrdu tih saznanja, ali je odbijen, s komentarom da Telenor ne komentariše glasine sa tržišta.

Prema Capitalovim saznanjima, potencijalno spajanje može donijeti do deset miliona klijenata novom kupcu, ako Telenor proda i svoju mađarsku kompaniju, što je takođe moguće. Bruto prihodi Telenora u regionu su u trećem kvartalu 2017. godine iznosili 323 miliona eura.

Telenor je treći najveći mobilni operator u Bugarskoj, a Bugarska telekomunikaciona kompanija (Vivacom) je prva, a Mtel je drugi.

Telenor u Crnoj Gori ima najviše korisnika mobilne telefonije, a glavna konkurencija su mu Crnogorski Telekom i M:tel.

Potencijalni kupac Telenora, KKR, u Crnoj Gori je već prisutan kroz poslovanje kompanije Telemah Crna Gora, koja je dio njegove United grupe.

To znači da će, u slučaju kupovine Telenora, KKR imati dvije povezane firme u Crnoj Gori i činiće moćnu grupaciju na telekomunikacionom tržištu – obuhvataće sektore mobilne telefonije te kablovskih usluga televizije i interneta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije