Sazvana Skupština dioničara: Sarajevski kiseljak pristupa Konzumu

Radiosarajevo.ba
Sazvana Skupština dioničara: Sarajevski kiseljak pristupa Konzumu
Nadzorni odbor Sarajevskog kiseljaka zakazao je vanrednu sjednicu Skupštine dioničara na kojoj će se glasati o pristupanju ove kompanije Konzumu, piše BiznisInfo.

Nadzorni odbor je 20. novembra zasjedao i donio odluku o sazivanju Skupštine za 7. decembar. Skupština je sazvana radi tačke dnevnog reda “Donošenje odluke o pristupanju Društva društvu “Konzum” d.o.o Sarajevo”.

Ova najava dolazi nekoliko dana nakon što je Kantonalni sud u Sarajevu odbio priznati hrvatski zakon o izvanrednoj upravi Agrokora za područje Bosne i Hercegovine. Time je uklonjena jedina nada Agrokora da će zaštititi svoju imovinu u BiH od pljenidbe.

Navedena obavijest vezana je uz dokapitalizaciju Konzuma BiH od Sarajevskog kiseljaka.

U sklopu finansijskog i poslovnog restrukturiranja poslovanja u Bosni i Hercegovini donesena je odluka da Agrokorove kompanije u BiH, Ledo d.o.o. Čitluk i Sarajevski kiseljak d.d. svoja potraživanja u iznosu od 34,6 miliiona eura koje imaju prema Konzumu d.o.o. Sarajevo pretvore u udjele u vlasništvu. Ova odluka je uvrštena u dnevni red slijedeće skupštine Sarajevskog kiseljaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije