Solana nagrađuje mlade inovatore: Prijavite se!

Promotivni tekst
 Solana nagrađuje mlade inovatore: Prijavite se!
PrtScr / Solana Innovation challenge

Takmičenje “Innovation challenge” koje je prošle godine održano u kompanijama Vispak i AS d.o.o., a ove u Klas d.d. Sarajevo izazvalo je veliku pažnju kod mladih ljudi koji u ovom projektu vide priliku za predstavljanje svojih inovativnih ideja ali i sticanja novih iskustava, znanja i osvajanja vrijednih novčanih nagrada. Nakon tri uspješno organizirana Innovation Challenge takmičenja Solana d.d. Tuzla priključuje se kompanijama AS Holdinga, te nastavlja rad sa mladim ljudima koji su spremni za stvarne poslovne izazove.

Radujemo se predstojećim danima zbog činjenice da ćemo Solanu i Tuzlansku so vidjeti iz druge perspektive, očima mladih ljudi. Naša najveća vrijednost su zaposlenici, ogromno znanje i iskustvo koje u Solani generiramo od 1885. godine, te želimo nastaviti u tom smjeru podržavajući ovaj način poticanja mladih. Budite dio tima koji donosi uspjeh, budite u okruženju koji će potaći vaše razmišljanje o boljoj budućnosti i sjajno se zabavite“, istakao je Bakir Smailagić, direktor kompanije Solana d.d. Tuzla.

Solana je za ovo takmičenje odabrala dva poslovna izazova. Prvi je “Slana strana budućnosti” u kojem je zadatak ojačati imidž i brend postojećih proizvoda i kompanije Solana d.d. Tuzla u procesu digitalne transformacije upotrebom različitih komunikacionih kanala. Za drugi izazov “Tuzlanska so kao prirodni kristal zdravlja i ljepote” neophodno je osmisliti novi zabavan i inovativan proizvod na bazi Tuzlanske soli.

Sve što je potrebno jeste uraditi koncept inovacije ili odgovora na izazov na osnovu smjernica koje su zadane u uputama, a koje možete pronaći na web stranici challenge.solana.ba, te snimiti kratki video koji prezentuje ideju, postaviti ga na youtube i u konceptu ostaviti link istog.

Ukoliko imate od 18 do 25 godina, te želite praktično iskustvo koje će biti značajna referenca u vašim karijerama, volite izazove i proaktivni ste, onda je ovo takmičenje pravi izbor za vas.

Vaš zadatak je da okupite tim od tri osobe, odaberete slučaj i ponudite koncept na izazove u smjeru inovativnog djelovanja. Prijave i slanje rješenja možete vršiti do 18.6.2019. godine. Nakon toga slijedi finale 27. i 28.06.2019. godine u Solani u Tuzli gdje će osam odabranih timova usmeno prezentovati svoje ideje.

Tri najbolja rješenja poslovnih slučajeva kompanija Solana d.d. Tuzla nagrađuje novčanim nagradama u vrijednosti od:

1. mjesto – 1.500 KM,
2. mjesto – 1.000 KM,
3. mjesto – 500 KM,

Osim novčanih nagrada finalisti mogu osvojiti i nagrade kao što su prakse, pripravnički angažman, dodatne edukacije, seminare...

Sve informacije možete dobiti na e-mail solanaic@solana.ba ili putem web stranice challenge.solana.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije