Solana d.d. Tuzla dobila novu Upravu, direktor Bakir Smailagić

Fena
Solana d.d. Tuzla dobila novu Upravu, direktor Bakir Smailagić
Foto: Fena / Bakir Smailagić
Nadzorni odbor kompanije Solana d.d. Tuzla imenovao je novu Upravu društva sa direktorom Bakirom Smailagićem na čelu.

Nova Uprava najavila je jačanje liderske pozicije najvećeg proizvođača soli u regiji, povećanje efikasnosti poslovanja, kao i nove investicije u cilju novih zapošljavanja i proširenja kapaciteta.  

Smailagić je rekao da je zadatak nove Uprave zadržati kvalitet, povećati efikasnost poslovanja i razvijati nove proizvode na bazi soli.

"Dugoročno ćemo planirati investicije kojima ćemo povećati proizvodne kapacitete Solane. Sve to će Solani omogućiti dugoračan prosperitet, očuvanje vodeće pozicije na tržištu i mogućnost upošljavanja novih radnika", izjavio je Smailagić.

Tuzlanska so se nalazi u mnogim proizvodima domaćim i inozemnim, a njen najpoznatiji brand je pakovanje od 1 kg kao neizostavni dio svakog domaćinstva u Bosni i Hercegovini sa kojom je Solana neprikosnoveni lider na domaćem tržištu. Osim Tuzlanske soli tu su još i dijetalna so, tabletirana so, nitritna so, kao i industrijska varena nejodirana so, zatim, Do - do začini i destilovana voda. Solana d.d. Tuzla svoje proizvode izvozi u zemlje regije i EU.   

Solana  posluje u skladu sa integrisanim sistemom upravljanja. Implementirani standardi kvalitete ISO 9001:2015, ISO 22000:2005, HACCP, Kosher i Halal definišu sljedivost u proizvodnji soli, saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije