Širbegović se proširio na tržišta Njemačke i Austrije

Radiosarajevo.ba
Širbegović se proširio na tržišta Njemačke i Austrije
Foto: Širbegović Inženjering / Izgradnja objekta Delta planet u Banja Luci
U protekle dvije godine kompanija Širbegović iz Gračanice investirala je više od 10 miliona KM u proširenje kapaciteta i modernizaciju opreme.

Zahvaljujući tim investicijama značajno je podignut kapacitet proizvodnje, produktivnost i kvalitet proizvoda.

"Proširenje tržišta na Austriju i Njemačku uz ispunjavanje vrlo rigoroznih zahtjeva na tim tržištima, kao i jačanje naše pozicije na tržištu BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Crne Gore, bilo je ključni uslov za ostvarivanje naših poslovnih ciljeva", navode iz gračaničke kompanije, prenosi poslovni portal Indikator.ba.

Širbegović je ostvario rast prihoda 20 posto u odnosu na prošlu godinu.

"Zadovoljni smo sa ostvarenim poslovnim rezultatom i očekujemo nastavak trenda rasta u narednim godinama. Rast prihoda je pratio i rast prihoda plaća zaposlenih, što je imalo za posljedicu da nemamo odlazak radnika. Povećanje produktivnosti i dalji rast plata zaposlenika s ciljem da očuvamo postojeću uposlenost od oko 400 radnika ostaje jedan od ključnih strateških ciljeva u narednom periodu", navode iz kompanije.

Kompanija treunto realizuje nekoliko velikih projekata - kao što su Delta planet u Bnjaluci, Bingo u Maglaju, Tehnomax u Sutorini u Crnoj Gori, te Arena Retail Park u Zagrebu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije