Sarajevski kiseljak počeo izvoziti vodu na iračko tržište

Radiosarajevo.ba
Sarajevski kiseljak počeo izvoziti vodu na iračko tržište
Nakon uspješne saradnje i početka izvoza u Saudijsku Arabiju, mineralna voda iz Sarajevskog kiseljaka od sada će se prodavati i u Iraku.

Prva isporuka s proizvodima Sarajevskog kiseljaka već je na putu prema Iraku i pojavit će se na policama trgovina za nekoliko dana.

Izvoz na novo tržište je dogovoren u saradnji s distributerom za iračko tržište, partnerskom kompanijom Emart AL-Khaleej co.

Etiketa na bocama Sarajevskog kiseljaka je prilagođena komunikaciji na arapskom jeziku.

"Otvaranje novih tržišta još je jedna potvrda kvalitetnog proizvoda koji je međunarodno prepoznat. Izvoz u Irak predstavlja novi uspjeh naše kompanije koji će se sigurno pozitivno odraziti na izvozne rezultate koji imaju dvoznamenkast rast u odnosu na isti period prošle godine. Nećemo stati na ovome i dalje ćemo tragati za novim prilikama“, izjavio je direktor prodaje i marketinga u kompaniji Sarajevski kiseljak Davor Čičić.

Sarajevski kiseljak trenutačno više od 30 posto od ukupne vlastite proizvodnje plasira na tržišta Saudijske Arabije, Hrvatske, Švedske, SAD-a, Kanade, Australije, Austrije, Makedonije, Crne Gore, Nizozemske, Srbije,Danske, Litve i Slovenije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije