Turistički kompleks Sarajevo-Resort Osenik sutra otvara vrata

Radiosarajevo.ba
Turistički kompleks Sarajevo-Resort Osenik sutra otvara vrata
Turističko-rezidencijalni kompleks Sarajevo-Resort Osenik u Hadžićima sutra će upriličiti događaj pod nazivom Dan otvorenih vrata.

Ovaj turističko-rezidencijalni kompleks otvoren je u oktobru 2015. godine, a tada je svečanu vrpcu presjekao član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Iz kompanije Gulf Real Estate je saopćeno da je sutrašnja manifestacija zamišljena kao jedinstveni zabavni, kulturni, rekreativni, turistički i poslovni događaj posvećen jačanju prijateljstva, razumijevanja i zbližavanja između građana Bosne i Hercegovine te gostiju iz arapskih zemalja.

"U cijelosti je otvoren za javnost i kompanija poziva sve zainteresirane da dođu. Očekuje se prisustvo brojnih zvaničnika, turističkih radnika i ljudi iz poslovnog svijeta. Želimo ojačati mostove prijateljstva između naših naroda i građana. Vrata našeg resorta su uvijek otvorena, a gostoprimstvo nas sve krasi", kazao je ovim povodom investitor Jasem Ahmed Al Kanderi.

Tokom cjelodnevnog programa koji će biti održan u okviru turističko-rezidencijalnog kompleksa, kako je najavljeno, posjetioci manifestacije će imati priliku i učestvovati u rekreativnim takmičenjima reprezentacija domaćina iz BiH i gostiju iz arapskih zemalja. Bit će i održano takmičenje u plivanju.

Sarajevo Resort ima kapacitet za 1.125 turista. Ukupna površina naselja iznosi 230.000 kvadratnih metara s vještačkim jezerom površine 12 hiljada kvadratnih metara oko kojeg je raspoređeno 160 objekata. Plan Sarajevo-Resorta obuhvata i hipodrom, natkrivene bazene, hotel, restoran, sportske terene, supermarket kao i mnoge drugi prateće objekte. U projekt je, kažu iz kompanije, do sada uloženo više od 50 miliona KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije