Saniteks na najvećem svjetskom sajmu medicinske opreme

Radiosarajevo.ba
Saniteks na najvećem svjetskom sajmu medicinske opreme
Foto: Saniteks / Saniteks na sajmu Dusseldorfu
Kompanija Saniteks i ove godine učestvuje na najvećem svjetskom sajmu medicinske opreme i sredstava, Medica World Forum for Medicine.

Sajam se tradicionalno održava u njemačkom gradu Dusseldorf, na kojem više od 5.000 izlagača iz 70 zemalja svijeta predstavlja svoje asortimane te najnovija dostignuća medicine i zdravstvenog sektora, saopćeno je iz Saniteksa.

“Izlaganje na ovogodišnjoj Medici je nastavak naših aktivnosti na strateškom globalnom pozicioniranju Saniteksa. Ove godine bilježimo značajan rast ukupnog prometa od 30% u odnosu na isti period prošle godine, gdje smo uz rast na domaćem i tržištima EU uspjeli ostvariti velike iskorake na tržišta Libije i Alžira. Naš izložbeni prostor prvi dan sajma je bio izuzetno posjećen, te očekujemo da ćemo u toku sajma ostvariti veliki broj kvalitetnih kontakata i u narednom periodu osvojiti nova tržišta”, istakao je direktor kompanije Nermin Kadrić.

Saniteks posluje u okviru Prevent grupacije i vodeći je domaći proizođač visokokvalitetnih medicinskih sredstava nastao 1962. godine, sa velikim iskustvom u kategorijama gaze, proizvoda od gaze, zavojnog materijala i flastera.

Kompanija posluje po svim važećim svjetskim standardima kvaliteta te procedurama koji regulišu proizvodnju i promet medicinskih sredstava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije