Sa tržišta BiH povlači se nekoliko zamrznutih proizvoda

Radiosarajevo.ba
Sa tržišta BiH povlači se nekoliko zamrznutih proizvoda
Arhiv / Ilustracija
Kompanija „Ledo“ u Bosni i Hercegovini samoinicijativno je i dobrovoljno, iz predostrožnosti, odlučila da sa tržišta BiH povuče nekoliko zamrznutih proizvoda koje je uvezla iz Mađarske, ističu u ovoj kompaniji.

Kako su na svojoj veb stranici obavijestili i kupce, iz maloprodaje se trenutno povlače pakovanja brokule Vegi, carskog povrća Vegi, te kukuruza šećerca Jami, sve pakovanja od po 400 grama.

Povlače se i dva pakovanja mahuna, zelene i žute, određenih lotova, sa rokovima trajanja koji ističu u martu i maju 2020. godine. Proizvođač ovih pakovanja je kompanija „Greenyard Frozen Hungary“, a povrće je porijeklom iz Mađarske.

"Na osnovu obavještenja mađarskog partnera da postoji sumnja o mogućem mikrobiološkom odstupanju, odnosno mogućnosti kontaminacije bakterijom Listeria monocytogenes, preduzete su navedene preventivne mjere, sa ciljem zaštite potrošača", ističu u ovoj kompaniji, dodajući da se povlačenje odnosi isključivo na navedene proizvode.

Kako navode, ova bakterija se prenosi hranom, a uništava se termičkom obradom na temperaturi od 70 stepeni Celzijusa u trajanju od tri minute, te je tako termički obrađen proizvod bezbjedan za upotrebu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije