Rekordan broj učesnika: Uspješno održana MS Community BiH konferencija

Promotivni tekst
Rekordan broj učesnika: Uspješno održana MS Community BiH konferencija
Foto: Communis / Uspješno održana MS Community BiH konferencija
Sedma MS Community BiH konferencija, koja je uspješno održana u Sarajevu, okupila je rekordan broj od čak 400 učesnika.

Neprofitno udruženje i organizator ove konferencije MS Community BiH okupilo je brojne eminentne predavače, koji su učesnike upoznali sa najaktuelnijim tehnologijama iz IT svijeta.

Prisutni na konferenciji imali su priliku da razmjene svoja znanja i iskustva o upotrijebi Microsoft tehnologija u modernim poslovnim okruženjima sa drugim uspješnim programerima i ostalim stručnjacima koji su dio najperspektivnije oblasti 21. vijeka. 

Potvrda stručnosti kroz sponzorstva sa zvaničnim Microsoft partnerom

Događaj su podržale mnoge uspješne kompanije i organizacije iz regiona, među kojima je sa statusom Platinum sponzora bila i ITAcademy. Ova međunarodna IT škola je i višegodišnji zvanični Microsoft partner, što je predstavljalo dodatnu potvrdu visokog nivoa stručnosti u radu sa Microsoft tehnologijama.

ITAcademy funkcioniše u sklopu velike LINK Educational Alliance grupacije obrazovnih ustanova, koju je osnovala kompanija LINK group – vodeća internacionalna kompanija koja se više od 20 godina uspješno bavi profesionalnom edukacijom i certifikacijom u oblasti informacionih tehnologija i savremenog poslovanja.

Tokom jednogodišnjeg školovanja polaznici ove prestižne obrazovne ustanove stiču ekspertska znanja i cijenjene certifikate koje dodjeljuju Microsoft, Cambridge University, Google, Zend Technologies, Adobe, CompTIA, Oracle, Cisco, Autodesk, MikroTik, Linux Professional Institute i druge prestižne IT kompanije i organizacije.

Vrijedni pokloni za posjetioce

Najsrećniji učesnici konferencije nagrađeni su vrijednom nagradom, besplatnim online kursom ITAcademy – Project Management & MS Project.

Ovaj dvomjesečni kurs omogućiće dobitnicima da usavrše svoje vještine za samostalno planiranje i sprovođenje projekata, raspoređivanje zadataka i resursa, kao i za koordinaciju, praćenje napretka, te procjenu i analizu završenog projekta. Kurs obrađuje i Microsoft Project, jedan od najzastupljenijih softverskih alata za upravljanje projektima, koji dolazi u okviru MS Office paketa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije