Raiffeisen banka predstavila aplikaciju "M-plati"

A.I.M.
Raiffeisen banka predstavila aplikaciju "M-plati"
Foto:Radiosrajevo.ba / Detalj s današnje konferencije za novinare

Na družnju za novinare i prijatelje kuće Raiffeisen banka i kompanija Visa danas su najavile pokretanje nove digitalne usluge „M-plati“ koja omogućava sigurna, beskontaktna plaćanja putem pametnih telefona na bilo kojem POS uređaju koji podržava beskontaknto plaćanje.

Predsjednik Uprave Raiffeisen banke Karlheinz Dobnigg istakao je da je ponuda ove banke bogatija za digitalnu uslugu „M-plati“ putem koje klijenti mogu izvršiti beskontaktno plaćanje na POS uređajima korištenjem pametnog telefona, odnosno apikacije koja funkcioniše na istom principu na kojem funkcionira beskontaktna kartica.

Dodao je i da je posebno sretan zbog činjenice da je Reiffaisen banka lider i pionir u oblasti digitalnog tržišta na ovim prostorima, pa i šire. Koristeći aplikaciju "M-plati" korisnici ove banke doslovno mogu biti opušteni ukoliko zaborave novčanik kod kuće, jer ona funkcionira čak i onda kada ste izvan internetske mreže. 

"Da bi klijent izvršio plaćanje neophodno je da svoj pametni telefon prinese u neposrednu blizinu POS uređaja. Prednost usluge za klijente je jednostavno plaćanje koje štedi vrijeme, te klijenti ne moraju brinuti o gotovini, niti imati svoje kartice sa sobom - kazao je Dobnigg ističući da je Raiffeisen prva banka na bh. tržištu koje je klijentima ponudila ovakav tip inovativne usluge.

Direktor sektora za digitalna rješenja Andrei Aleikin je kazao da beskontaknte transakcije putem mobilnih telefona imaju izuzetan uticaj na razvoj digitalnih plaćanja, a Visa Token Service ih čini jednostavnim i sigurnim. Naglasio je i da su osobine ove aplikacije brzina, jednostavnost i maksimalna sigurnost. 

Tokom konferencije za novinare prikazan je i promtivni video za uslugu „M-plati“ koja je trenutno dostupna određenoj grupi klijenata banke, a do kraja mjeseca biće na raspolaganju svim imaocima Visa kartica u izdanju Raiffeisen banke. 

Inače, uslugu „M-plati“ Raiffeisen banka implementirala je u saradnji sa kompanijom Pri-Num Ltd ispred koje se pristnima obratila Anastasia Zimina rekavši da je izuzetno ponosna na ovu saradnju te da se osjeća kao na dodjeli Oscara. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije