Produžen rok za prijavu na takmičenje "Transformers Roadshow"

Promotivni tekst
Produžen rok za prijavu na takmičenje "Transformers Roadshow"
Foto: BBI / Produžen rok za prijavu na takmičenje "Transformers Roadshow"

Takmičenje u inovacijama „Transformers Roadshow“ Islamske razvojne banke (Islamic Development Bank - IsDB) koje se organizira ove godine u Bosni i Hercegovini i regionu, privukao je veliku pažnju zainteresiranih inovatora i poduzetnika u našoj zemlji i regionu.

Zbog toga su organizatori „Transformers Roadshow“ donijeli odluku da rok za prijavu radova za ovo takmičenje produže do 16. septembra 2019. godine.

Većinski dioničar Bosna Bank International d.d. Sarajevo odlučio je dati priliku i nagraditi najbolje inovatore i preduzetnike iz zemalja regiona. Cilj takmičenja je prepoznati inovatore, naučnike i preduzetnike sa idejama koje mogu podržati jedan ili više ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda (UN), povezati ih sa onima koji mogu prenijeti relevantno znanje i podršku, uključujući finansiranje, te koji im mogu ponuditi nove poslovne mogućnosti ili jednostavno strateške savjete.

IsDB je pokrenula „Transformers Roadshow“ kao platformu za podršku radu inovatora i preduzetnika širom sveta, u okviru Fonda za inovacije i tehnologiju vrednog 500 miliona američkih dolara. Kroz takmičenje se pronalaze i podržavaju nove ideje koje mogu pomoći zajednicama da izgrade zdraviju i prosperitetniju budućnost.

Svi zainteresovani se trebaju registrovati na IsdB Engage platformi i svoju ideju prijaviti online na linku.

Najbolje ideje će biti prezentovane pred stručnim žirijem 28. septembra 2019. godine u Sarajevu, u okviru trećeg dana održavanja sajma Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019, a tri najbolje će dobiti novčanu nagradu od po 3.000 američkih dolara i priliku da se predstave na svetskom takmičenju u inovacijama u Senegalu.

Više informacija o tome kako prijaviti ideju, inovaciju, projekat zainteresovani mogu pronaći na web stranicama www.bbi.bawww.isdb-engage.org.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije