BiH / Posebne garancije prilikom kupovine Samsung QLED televizora

04. 12. 2018. u 13:28:00 Promotivni tekst

Shares:0

Ukoliko ste došli do trenutka kada želite da promijenite TV uređaj koji imate u kući, smatrate da vam je potreban bolji kvalitet slike, pametne opcije, uopšte uređaj ispred čijeg će ekrana porodica maksimalno uživati, sada je pravi trenutak da svoje misli sprovedete u djelo.

I nećete pogriješiti ukoliko kupite Samsung QLED televizore iz 2018. godine, jer uz njih dobijate pet godina garancije, a još i važnije - 10 godina bez “Burn-in” efekta.

Dok je kod pet godina garancije sve savršeno jasno, jer je to garancija kakva svima nama uvijek treba, mnogi će se vjerovatno zapitati – šta je to uopšte “burn-in” efekat? I zašto mi je garancija za to potrebna?

Sigurno su se neki od nas suočili sa “otiskom” na ekranu, koji nas je u nekom trenutku podsjetio na razmazanu fleku, obris nečega što ne treba tu ni da vidimo. I nije riječ o duhu iz televizora, već o takozvanoj pojavi “zamrzavanja” slike. Rješavanje ove nezgodne situacije često može biti skupo i nezgodno.

Da pojasnimo detaljnije. Do „zamrznute“ slike dolazi ako je nepomična slika dugo prisutna na ekranu ili ako prečesto gledamo određeni kanal pa se njegov logo “ureže” na svaki drugi. U tim trenucima, pikseli stvaraju utisak nalik na duha koji ostaje čak i nakon što se sadržaj na ekranu televizora promijeni ili pomjeri. Ovo i nije čudna pojava, imajući u vidu da ljudi televiziju gledaju u prosjeku više od tri sata na dan. Kada tome dodamo i vrijeme provedeno u igranju igrica, postoji šansa da te slike na ekranu zauvijek tu i ostanu. Programi koji sadrže mnogo statičnih prikaza, kao što je traka sa vijestima, kanal sa logotipom u uglu, sportski rezultati i igrice sa nepomičnim prikazima, glavni su krivci za ovaj efekat.

Iako nova linija Samsung QLED televizora nije podložna „zamrznutoj“ slici, dajući garanciju i na ovaj efekat, Samsung nastoji da opravda maksimalno povjerenje svojih potrošača. Bez ovakvih neželjenih vizuelnih efekata, svaki korisnik će moći da na miru uživa u spektru boja i detalja kojima QLED raspolaže zahvaljujući Quantum dot tehnologiji. Takođe, potpuni užitak pruža i Ambient Mode, funkcija koja QLED TV pretvara u lijep, funkcionalan i inteligentan ekran kada je isključen, a donosi veliki broj informacija, uključujući vijesti, vremenske prilike i saobraćaj. Ekran tada može sam da reprodukuje muziku, ali i da se potpuno uklopi u boju ili teksturu zida na kome se nalazi.

Kod linije ovih televizora moguća je kontrola svih povezanih uređaja jednim daljinskim upravljačem, postoji mogućnost glasovne kontrole, kao i opcija povezivanja mobilnog telefona i televizora preko Smart View aplikacije, pri čemu mobilni telefon preuzima funkciju daljinskog upravljača. Na taj način, vremenska prognoza, najnovije vijesti ili gledanje fotografija sa  telefona je dostupno u svakom trenutku.  

Aplikacija SmartThings pretvara televizor u centar za sve pametne uređaje u domaćinstvu, od frižidera do mobilnog telefona. Donosi jednostavnu interakciju, pruža mogućnost kontrole i nadgledanja doma na inteligentan način. Uz to, uz jedinstvenu nevidljivu konekciju sa samo jednim kablom omogućava držanje uređaja povezanih na jednom mjestu uz One Connect Box.

Linija novih TV uređaja dizajnirana je tako da se kompletno uklopi u dom, dok je ujedno jednostavna za korištenje. S druge strane, zaista je smišljena da pruži nezaboravno iskustvo gledanja i uživanja.

Promocija ovih atraktivnih uređaja traje do 31. decembra ove godine, a sve informacije dostupne su na OVOM LINKU.

Više informacija o Samsung QLED televizorima i burn-in efektu možete dobiti na OVOM LINKU.

NEMA KOMENTARA