Automobilizam / Porsche BH otvorio novi školski centar

08. 07. 2019. u 15:23:00 Sponzorisani tekst

Shares:0

U sklopu redovnih aktivnosti, uvoznik Volkswagen grupacije za bosanskohercegovačko tržište - Porsche BH, konstantno educira kako svoje, tako i osoblje ovlaštenih partnera.

"U sarajevskom naselju Rajlovac se nalazi serviso-školski centar koji smo opremili sa najnovijim tehnologijama i eksponatima kako bi naši treneri mogli mogli prenositi znanje stečeno kod proizvođača na mrežu ovlaštenih partnera. Odjeljenje Servisne škole importera broji pet trenera koji konstantno educiraju servisno osoblje partnera kako u tehničkom, tako i netehničkom segmentu. Trenutno se, u novim prostorijama, vrši obuka za tehnologije najnovijih modela vozila, između ostalih za novu Škoda Scalu, Seat Tarraco itd.", istiakao je Omer Kozadra, rukovodilac Postprodaje Porsche Bosna i Hercegovina dodavši:

"Elektro mobilnost je postala evropska svakodnevnica, pa tako i mi idemo u smjeru obuke ovlaštene mreže partnera za ovaj segment poslovanja. U prostorijama servisne škole je nabavljen i prvi Moon punjač za električna vozila te će naše osoblje uskoro krenuti u aktivnije školovanje partnera i za ovaj segment."

NEMA KOMENTARA