25. Business cafe u Sarajevu / Poduzetništvo u BiH je itekako moguće, ali treba raditi

13. 06. 2019. u 11:16:00 Promotivni tekst

Shares:28

Agencija Global Market Solutions u utorak 18. juna 2019. u Atrium sali hotela Evropa sa početkom u 18,00 sati organizuje dvadesetpeti Business café, događaj koji svojim kontinuitetom i ustrajnošću ruši okvire negativne nametnute poduzetničke klime.

Business café će ovaj put ugostiti Denisa Kraljevića direktora kompanije Derubis Yachts, kompanije koja se bavi gradnjom brodova i plovećih objekata. Gospodin Denis će sa prisutnim podjeliti svoju poduzetničku avanturu tj ispričat će priču kako je počeo sa idejom proizvodnje brodova pa do senzacijonalne vijesti o izvozu prve bh jahte.

Jahta je predstavljena na Međunarodnom sajmu nautike koji je održan u njemačkom gradu Hamburgu a o njenom uspjehu pisali su domaći, regionalni i međunarodni mediji. Priča o prvoj jahti proizvedenoj u Bosni i Hercegovini preciznije na brodogradilištu u Vitezu ruši sve predrasude da u Bosni i Hercegovini nema potencijala i mogućnosti.

Fikret Hodžić vlasnik i direktor kompanije F.H. SREBRNA MALINA d.o.o. je drugi govornik na Business cafeu. SREBRNA MALINA proizvodi maline i kupine, a od nedavno na tržištu se mogu pronaći sokovi od maline. Zašto bi se medijski popularan mlad čovjek počeo baviti zemljoradnjom? O motivu povratka zemljoradnji gdje je i pored savremene mehanizacije potrebno dosta fizičkog rada, posvećenosti, odricanja i odlučnosti ispričat će nam Fikret.

Business café je regionalni projekat koji je u Bosni i Hercegovini aktuelan već pet godina, i po dvadesetpeti put omogućava svim zainteresiranim da čuju iskustva uspješnih – od neobećavajućih početaka do zaštićenih brendova.

Ulaz na event je slobodan, a broj mjesta je ograničen te je potrebno svoj dolazak registrovati putem emaila [email protected]

Pozivamo sve poduzetnike i potencijalne poduzetnike da budu dio ovog druženja i da međusobnim umrežavanjem nastavimo širiti pozitivne priče.

NEMA KOMENTARA