Oaza udobnosti: Nekad je dobro živjeti u izolaciji

Promotivni tekst
Oaza udobnosti: Nekad je dobro živjeti u izolaciji
Foto: YTONG / Ytong Termoblokovi
Objekti izgrađeni od Ytong blokova omogućavaju život u “izolaciji” koju karakteriše zdrava mikro klima, vrhunska termoizolacija i optimalna zaštita od različitih vanjskih utjecaja koji mogu ometati vaš mir.

Neka vaš dom bude vaša oaza udobnosti. 

Za vrijeme hladnih zimskih dana ili ljetnih vrelina veoma je važno imati dobru termoizolaciju kako zrak u prostoriji ne bi bio previše suh ili vlažan, a temperatura ostala optimalna tokom cijelog dana. A sve to je moguće postići bez visokih računa za grijanje ili hlađenje. Pod parolom “Najviše vrijedi dom koji štedi” Ytong Termoblokovi osiguravaju brojne prednosti u odnosu na tradicionlane materijale i načine gradnje. 

Ytong Termoblokovi  - undefinedFoto: Ytong

Primjera radi, kada grijete prostorije sa zidovima od tradicionalnih materijala najprije se zagrijavaju sami zidovi, pa tek onda počinje da se grije prostor. Kod Ytong Termobloka skoro da nema akumulacije toplote u zidovima, pa se samim tim prostor grije znatno brže. Tako se u objektima izgrađenim od Ytong-a ostvaruju značajne uštede u energiji i računima, kako zimi za grijanje, tako i ljeti za hlađenje. 

Ytong Termoblokovi  - undefinedFoto: Ytong

Pored izvrsne toplotne izolacije, Ytong spada i u ekološki zdrav materijal. Zahvaljujući svom prirodnom sastavu i iznimnoj paropropusnosti, objekti građeni YTONG materijalom imaju zdravu i ugodnu mikroklimu za boravak i život u prostoru. Sprečavajući zadržavanje vlage i stvaranje “gljivica” Ytong omogućava da udišete čist i svjež vazduh u svom domu tokom cijele godine. 

Ytong Termoblokovi  - undefinedFoto: Ytong

Više o prednostima Ytong materijala saznajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije