Novalić u Wolfsburgu: Devet kompanija iz BiH na sajmu VW-ovih dobavljača

Radiosarajevo.ba
Novalić u Wolfsburgu: Devet kompanija iz BiH na sajmu VW-ovih dobavljača
Danas je u Wolsburgu svečano otvoren Međunarodni sajam dobavljača Volkswagena IZB 2018 kao jedna od najvećih svjetskih smotri kompanija automobilske industrije.

Bosna i Hercegovina premijerno nastupa ove godine s devet kompanija na ovom sajmu njemačkog automobilskog sektora Internationale Zuliefererbörse. 

Sajam je izuzetna prilika za bh. kompanije da ojačaju poslovne kontakte i ostvare nove.

U organizaciji Privredne komore Federacije BiH, kompanije iz automobilskog sektora BiH koje nastupaju imaju priliku da se pokažu u najboljem svijetlu i predstave asortiman proizvoda i usluga.

To su: CORE d.o.o. Sarajevo, EMKA Bekto, Plamingo d.o.o., Pobjeda d.d. Tešanj, Saraj – Komerc d.o.o., Aluminij d.d. Mostar, TMD Group d.o.o., Wagner Automotiv d.o.o. i Zinkteknik Bosnia d.o.o.

Štand Privredne komore Federacije BiH posjetila je delegacija Federalne vlade s premijerom Fadilom Novalićem na čelu, a u delegaciji su još bili ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić, ministar trgovine Zlatan Vujanović te sekretar Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije Stipe Buljan.    

Vlada FBiH je kroz projekat Razvoj automobilske industrije podržala nastup bh. kompanija na sajmu IZB 2018.

Sajam se održava svake dvije godine u Wolfsburgu pod pokroviteljstvom WOB AG, inače 50 posto u vlasništvu grada Wolfsburga i 50 posto u vlasništvu Volkswagena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije