Njemački investitor završio proizvodni pogon i kupio još jednu parcelu

Radiosarajevo.ba
Njemački investitor završio proizvodni pogon i kupio još jednu parcelu
Foto: Biznis.info / Nova fabrika firme F & R d.o.o. Cazin

Nakon što je kompanija F & R d.o.o. Cazin u aprilu ove godine u Poslovnoj zoni Ratkovac kupila parcelu od 6.500 kvadratnih metara, trenutno na njoj završava gradnju svog prvog poslovno-proizvodnog objekta.

Riječ je o pogonu za proizvodnju pločastog namještaja u kojem će posao dobiti 40 radnika.

No, kako je za BiznisInfo rečeno u Gradskoj upravi Cazin, ovo je samo početak. Investitor koji je u vlasništvu njemačke kompanije F & R GmbH Rietberg već je kupio i susjednu parcelu površine 15.000 kvadratnih metara.

"Završena je izrada AB montažne konstrukcije na objektu, u toku je postavljanje panela. Radovi će biti uskoro završeni a proizvodnja bi trebala početi u novembru. Investitor će u narednom periodu širiti proizvodnju i već su kupili još jednu parcelu na kojoj će proširivati proizvodni pogon", rečeno je iz Odjeljenja za privredu u Gradskoj upravi.

Kupac osiguran

Kako je saopćeno ranije, F & R d.o.o. Cazin ima potpisan sedmogodišnji ugovor sa inostranim kupcem, tako da su plasman i prodaja proizvoda iz cazinske fabrike pločastog namještaja osigurani.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije