Nastavljena saradnja Raiffeisen banke i Evropske banke za obnovu i razvoj

Promotivni tekst
Nastavljena saradnja Raiffeisen banke i Evropske banke za obnovu i razvoj
Foto: Promo / Nastavak uspješne saradnje

Nastavak saradnje sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) nam omogućava da klijentima po povoljnim uslovima ponudimo stambene kredite te im na taj način pomognemo u realizaciji ovog značajnog životnog koraka, kazao je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Dodao je da sredstva iz ove kreditne linije će plasirati u vidu stambenih kredita nudeći klijentima najpovoljnije moguće rješenje kada su u pitanju uslovi finansiranja.

„Naš cilj je klijentima biti fer partner i kreirati za njih ponudu koja odgovara njihovim potrebama“, naglasio je Dobnigg.

Raiffeisen banka i EBRD ugovorili su drugu kreditnu liniju u iznosu od 10 miliona eura za finansiranje kupovine/izgradnje stambenih jedinica za fizička lica, sa hipotekom. Ugovor o prethodnoj kreditnoj liniji, u istom iznosu i sa istim uslovima, potpisan je u augustu protekle godine a sredstva su u potpunosti iskorištena tokom 2018. godine.

„Pozdravljamo potpisivanje novog ugovora sa Raiffeisen bankom u BiH, kojim se dalje povećava naše dugoročno finansiranje ovog pouzdanog partnera i podržava rast njegovog portfelja hipotekarnih kredita za domaćinstva. Pored toga što će domaćinstva u Bosni i Hercegovini imati koristi od veće raspoloživosti hipotekarnih kredita, ovo će također podstaći lokalnu građevinsku industriju i imati pozitivne uticaje na privredu u cjelini“, izjavio je Ian Brown, direktor EBRD-a u Bosni i Hercegovini.

EBRD je vodeći investitor u Bosni i Hercegovini, a od početka svog rada u zemlji investirao je 2,3 milijarde eura u više od 155 projekata. Godišnja skupština EBRD za 2019. će se održati u Sarajevu 8. i 9. maja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije