Nastavlja se revitalizacija: AS Group kupio novi dio Agrokomerca

Radiosarajevo.ba
Nastavlja se revitalizacija: AS Group kupio novi dio Agrokomerca
Večernji / Ilustracija
Tešanjska privredna grupacija AS Group kupila je danas centralnji dio prehrambene industrije velikokladuškog "Agrokomerca", u kojem se pored ostalog nalaze pogoni za proizvodnju i preradu mesa, te hladnjača kapaciteta 5.000 tona.

Riječ je o imovini Prehrambene industrije "Agrokomerc" vrijednoj više od 21 milion KM, koja je danas sudskom prodajom u Općinskom sudu u Velikoj Kladuši prodata najboljem ponuđaču.

Na taj način AS Group je preuzela zemljište od oko 75.000 kvadratnih metara i objekte koji pripadaju "Agrokomercu", a nakon što je početkom ove godine AS Group, posredstvom svoje firme AC Food već kupila trećinu postrojenja Agrokomerca. Tada je za 3.05 miliona KM kupljena tvornica stočne hrane, pogoni za rperadu voća i povrća, te skladišni prostor, a početkom juna AC Food je preuzeo i proizvodnju "Agrkomomercovog" brenda Tops.

Inače, AC Food srce "Agrokomerca" kupila je danas za 4.4 miliona KM i sada slijedi rok od mjesec dana u kojem, kao pobjednik licitacije, ova kompanija mora uplatiti sredstva na računa "Agrokomerca".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije