Odluka / Mercator prodao deset tržnih centara u Sloveniji, slijede BiH i Hrvatska

12. 10. 2018. u 13:24:00 Fena

Shares:0

Kompanija Mercator potpisala je s austrijskom kompanijom Supernova ugovor o prodaji svojih deset tržnih centara u Sloveniji za ukupno 116,6 miliona eura.

Ugovorom je predviđeno da trgovački lanac Mercator uzme u zakup dijelove tih tržnih centara gdje već obavlja svoju osnovnu djelatnost, prenose mediji. Prodajom deset centara u Sloveniji dovršena je druga faza projekta monetizacije koju će Mercator nastaviti u budućnosti.

Uprava Mercatora na čelu s Tomislavom Čizmićem prošle godine je izradila novu strategiju s ciljem značajnog smanjenja zaduženosti kompanije, čime bi se osigurali preduvjeti za novi investicijski ciklus, ključan za dugoročni razvoj najvećeg maloprodajnog lanca u Sloveniji i regiji u sastavu Agrokora.

Projekt monetizacije započeo je prodajom trgovačkog centra u Beogradu krajem prošle godine. Ranije ove godine Mercator je raspisao natječaj kojim je pozvao međunarodne investitore i fondove čija je glavna djelatnost upravljanje nekretninama, a zainteresirane za 17 centara u Sloveniji, Hrvatskoj te u Bosni i Hercegovini.

Nakon prodaje centara u Sloveniji u trećoj fazi planira se prodaja centara u druge dvije zemlje.

Tomislav Čizmić izjavio je prije nekoliko mjeseci da bi Mercator monetizacijom i prodajom poslovno nepotrebne imovine mogao ukupno dobiti 300 milijuna eura, ali da se s prodajom 'neće žuriti'.

NEMA KOMENTARA