Mali Cardiff na Vilsonovom šetalištu: 550 mališana kao u finalu Lige prvaka

Radiosarajevo.ba
Mali Cardiff na Vilsonovom šetalištu: 550 mališana kao u finalu Lige prvaka
Već sedmu godinu zaredom na dan velikog finala najprestižnijeg europskog klupskog fudbalskog takmičenja UEFA Champions League, UniCredit Bank i Otvorene zabavne škole fudbala (CCPA-OFFS) organiziraju veliki fudbalski događaj za djecu.

Mini šampioni se svake godine održavaju u drugom gradu u Bosni i Hercegovini, a domaćin ovogodišnjeg događaja će biti Sarajevo, gdje će se u subotu, 3. juna od 10 do 15 sati na Vilsonovom šetalištu okupiti preko 550 dječaka i djevojčica uzrasta od 7 do 12 godina iz cijele BiH. 

Ovaj veliki sportski događaj za djecu organizira se pod direktnim pokroviteljstvom UEFA-e, te uz sponzorsku podršku UniCredit Bank, kompanije Mastercard, Adidas i Sport Vision, te Sony i Stanić Trade. Podršku u organizaciji pružili su i Nogometni savez Bosne i Hercegovine te Općina Novo Sarajevo. 

„Očekujemo više od 500 djece iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine, koji će obučeni u boje ovogodišnjih finalista UEFA Lige prvaka moći igrati zabavni fudbal i uživati cijeli dan. Za sve one kojima fudbal ne bude primarni odabir za igru, osigurali smo i mnoštvo drugog zabavnog sadržaja za djecu, a sve sa ciljem da se djeca povezuju i bezbrižno druže slaveći UEFA-inu ideju RESPECT-a. Zahvalni smo da uz pomoć vjernih partnera UEFA-e, UniCredit Bank, Nogometnog saveza BiH, kompanije Mastercard, Sony i Adidas, možemo omogućiti zabavnu igru i dan za pamćenje za svu djecu koja će doći u subotu“, izjavio je Esad Hadžijusufović, koordinator Otvorenih zabavnih škola fudbala, te je dodao da će u Cardiffu neko biti tužan, a da će u Sarajevu biti 550 zadovoljnih mališana u bojama Juventusa i Real Madrida.

Mini šampioni će se odvijati na 21 stanici Fun Footballa, postavljenoj na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu. S djecom će raditi oko 100 trenera i asistenata. Na svakoj stanici radit će se različite fudbalske igre, a djeca će, nakon završene igre na jednoj, prelaziti na drugu stanicu. Sva djeca će imati majice u bojama finalista Lige prvaka i rad na stanicama će se odvijati u duhu UEFA takmičenja, navijanja, fair playa i međusobnog poštivanja. 

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo istaknuo je da se Općina odlučila pridružiti projektu koji traje sedam godina pokazujući time da žele pomoći razvoju sporta i pokazujući brigu za mlade ljude što je strateški projekat ove Općine.

Koldžo je istaknuo i kako je ovo samo jedan od projekata koji se realizira u općinskom makroprojektu "Vilsonovo šetalište kao kulturni centar".

Amir Trokić, account manager u kompaniji Mastercard za tržište BiH, podsjetio je da Mastercard već 23 godine sponzorira UEFA Ligu prvaka, te da globalno podržava neprocjenjivi duh sporta i navijanja: U Bosni i Hercegovini, ovo je peta godina kako podržavamo Mini Ligu prvaka i veoma smo ponosni što smo dio ove inkluzivne kampanje koja zbližava djecu i koristi sport, kao univerzalno moćan alat, da ih nauči fair playu, poštovanju i jednakosti i da ih podstiče da uvijek žele i postižu više. U ime kompanije Mastercard, želio bih da se zahvalim svim partnerima u ovom projektu na njihovoj posvećenosti ovom važnom zadatku, a djeci i roditeljima da poželim da iskoriste ovaj dan da stvore nove, neprocjenjive uspomene.”

I Fudbalski savez Bosne i Hercegovine osjetio je da mora biti dio ove priče koju je prepoznala i UEFA, istaknuo je Adnan Džemidžić, direktor odjela za licenciranje klubova pri Fudbalskom savezu, navodeći kako će Savez uvijek davati podršku ovakvim projektima.

Osim igranja nogometa, bit će upriličeno i niz kreativnih i edukativnih radionica za djecu kroz tri baby zone, likovne i muzičke radionice, te radionice posvećene nogometu, očuvanju životne okoline, zdravoj ishrani, sigurnosti djece u saobraćaju i fer navijanju. 

“Trudimo se da podržavamo najznačajnije sportske događaje koji se organiziraju na teritoriji Bosne i Hercegovine. Cilj ovog projekta je da zajedno s ostalim sponzorima omogućimo razvoj fudbala, podržimo globalne kampanje ali i sportske aktivnosti mladih sportista na našoj teritoriji. Prezadovoljni smo što smo i ove godine dio sjajne sportske priče”, istaknuo je Mladen Lakić, rukovodilac marketing sektora kompanije Sport Vision koji zajedno s kompanijom Adidas, s ponosom ističu brigu za razvoj sporta i promociju sportskih aktivnosti. 

Preko 550 dječaka i djevojčica iz Sarajeva, Hadžića, Pala, Trnova, Istočnog Sarajeva, Kalesije, Lukavca, Orašja, Maglaja i Zenice bit će podijeljeni u timove Juventusa i Real Madrida, ovogodišnjih finalista UEFA Champions League, gdje će uz zabavu, igru i druženje osjetiti djelić atmosfere velikog finala. 

"UniCredit kroz svoje djelovanje podržava sportske projekte namijenjene djeci koji pružaju priliku za zdravo odrastanje i druženje. Značaj ovog projekta je prepoznala i UEFA, te sa zadovoljstvom svesrdno doprinosimo razvoju Mini šampiona koji svake godine spaja sve više djece. Ovo je poseban projekat u svojoj misiji i svom djelovanju'', izjavila je Selma Riđanović Kenović, direktorica Marketinga i komunikacija UniCredit Bank. 

Ona je također istakla kako će dan prije početka ovog događaja organizatori posjetiti Roditeljsku kuću i uručiti djeci koja u njoj borave vrijedne poklone - sportske majice, lopte i druge rekvizite.

Prvi Mini šampioni održani su u Sarajevu 2011. godine, a nakon toga su Mini šampioni posjetili Mostar, Banja Luku, Tuzlu, Zenicu i Bihać prošle godine.

O UniCredit Bank

S ukupnom aktivom od 4,7 milijarde KM i kapitalom od 711,2 miliona KM, Banka upravlja mrežom od 78  poslovnica i pokriva cijeli teritorij Bosne i Hercegovine, zbog čega je UniCredit Bank dostupna svakom klijentu u svakom većem gradu i mjestu BiH. (podaci sa 31.12.2016) 

O UniCredit Grupi

UniCredit je snažna paneuropska grupa sa jednostavnim modelom komercijalnog bankarstva i potpuno integriranim Korporativnim i investicijskim bankarstvom, koja svojoj širokoj franšizi od 25 miliona klijenata nudi jedinstveno poslovanje putem prodajne mreže u zapadnoj, centralnoj i istočnoj Europi.

UniCredit nudi lokalnu stručnost, kao i međunarodni doseg i prati i podupire svoje klijente širom svijeta, pružajući klijentima pristup vodećim bankama na svojih 14 tržišta kao i u drugih 19 svjetskih država.  UniCredit europska mreža banaka posluje u Italiji, Njemačkoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Rusiji, Srbiji, Slovačkoj, Sloveniji i Turskoj. 

O Otvorenim zabavnim školama fudbala

OFFS BiH je neprofitni,sportsko – humanitarni  projekat, osmišljen od strane Cross Cultures Project Association, koji se u Bosni i Hercegovini implementira već 20 godina. Projekat  se služi veselim igrama i pedagoškim konceptom zabavnog fudbala kao sredstvima za promociju pravednosti, timskog duha i poštovanja među djecom koja žive u podijeljenim društvima. Pored Otvorenih Zabavnih Škola Fudbala, organizacija implementira veliki broj manifestacija uličnog sporta, promocije dječijeg i ženskog fudbala, te projekata o očuvanju okoliša i edukaciji navijača. 

O kompaniji Mastercard

Kompanija Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, je tehnološka kompanija koja posluje u okviru svjetske platne industrije. Predstavljamo najbržu platnu mrežu na svijetu koja povezuje korisnike kartica, finansijske institucije, prodavce, javne uprave i poslovne subjekte u preko 210 zemalja i teritorija. Proizvodi i rješenja koja nudi kompanija Mastercard čine svakodnevne trgovačke aktivnosti - kao što su kupovina, putovanje, poslovanje i upravljanje finansijama - jednostavnijim, bezbjednijim i efikasnijim za sve. Pratite nas putem Tvitera @MastercardNews, ili nam se priključite u razgovoru na našem blogu Beyond the Transaction Blog i prijavite se za najnovije vijesti na Engagement Bureau.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije